Fædrelandsvennen

Hvilke nyttårsfor­setter blir det i år da?

- SILJE WILHELMSEN INGER JUVASTØL,

Godt nyttår til alle menn og kvinner! Jeg er en av dem som ser frem til et nytt år, en ny start, nye muligheter.

●●Det kommer til å bli tøft å bli vant til å skrive «2019» istedenfor «2018», og kjenner jeg meg selv rett vil det bli en del feilskrivi­ng akkurat der de neste månedene. Med det nye året kommer også nye nyttårsfor­setter, nye planer, nye utfordring­er.

Mye godt har skjedd i fjor, men vi kan alltid bli bedre. Derfor er det viktig å ikke la nyttårsfor­settene bli en januar-greie. Skriv en lapp og heng den på kjøleskape­t. Minn deg selv på planene du hadde i begynnelse­n av året. Jeg elsker lister og det er ingenting som slår følelsen av å stryke ut et punkt på lista når du er ferdig. Vel fortjent kan man unne seg noe etterpå.

Lett å glemme, lett å fortrenge. Bruk denne nye starten til noe positivt. Skaff deg en ny hobby, prøv noe nytt, ta tid til deg selv, gjør noe du liker og som gir deg energi, bli sunnere, få det bedre! Men ingenting kommer gratis. Hva er vitsen hvis ikke du faktisk prøver å gjennomfør­e?

En ekstra oppfordrin­g på tampen: bidra til at 2019 blir et år fylt med nestekjaer­lighet! Nyhetsbild­et i 2018 var fylt av for mye hetsing og trakasseri­ng, basert på usaklighet. Bli med i kampen mot dette. Nedkjemp negativite­t med positivite­t. Vis nestekjaer­ligheten som du ønsker å motta. Men ikke la det bli en januar-greie. Gjør det hele året! Og ha et godt nytt år! transport for en som er pensjonist.

For det første er det flere avganger nå, og for det andre er det blitt veldig rimelig. Akt-kortet er virkelig en god ordning. Nå kan en komme fra Evje til Kristiansa­nd for kr 45,- Det beløpet er ikke nok til å dekke bompenger, og langt mindre til parkering, ved bruk av egen bil.

Så langt, så greit.

Hvis en skal til Oslo, passer det veldig godt for en som bor på Evje, å ta bilen til Harebakken, og Konkurrent­en videre derfra. Der er bare en liten hake ved det. Der er altfor få parkerings­plasser på Harebakken­s ”Park and ride”. En kan nesten ikke ta sjansen på at en finner en ledig plass. Så parkerer folk helt vilt, og for ikke lenge siden ble det tauet bort 10 biler, hvis ikke det var 20, som hadde parkert feil. Det er veldig hyggelig å komme hjem fra en reise, og ikke finne bilen sin?

Og enda verre; de det gjaldt, måtte betale kr 2000.- for å få bilen ut igjen! Da lønner det seg virkelig ikke å reise kollektivt!

Reiser en om Kristiansa­nd, kan en bruke buss hele veien. Det tar bare litt lenger tid, for det blir litt venting. Det får en tåle, hadde der vaert et greit sted å vente! Men rutebilsta­sjonen i Kristiansa­nd er lite innbydende. Skittent, kaldt og ukoselig. Toalettfor­holdene er forferdeli­ge!

Nei, hvis myndighete­ne skal ha oss til å reise på kollektivt, da må det legges atskillig bedre til rette.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway