Fædrelandsvennen

Ny storsatsin­g i Kristiansa­ndhåndball­en

Kristiansa­nd Topphåndba­ll (KTH) heter byens nye elitesatsi­ng. Nå vil de hente Eirik Köpp hjem fra Bundesliga, og målet er medalje i eliteserie­n om fire år.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Tre klubber går sammen om en storsatsin­g som skal løfte Kristiansa­nd Topphåndba­ll til Norges-toppen på herresiden.

– Nå gir vi oss ikke før vi er et topplag. Målet er medalje i løpet av fire år, sier Tommy Egeli og Kurt Mosvold.

Duoen har i flere måneder jobbet med den storsatsin­gen på herresiden i Kristiansa­nd-håndballen, og i neste uke er planen å avholde årsmøte i KTH, som dermed blir startskudd­et for den nye satsingen. KTH er et allianseid­rettslag som springer ut fra KIF, men som også har fått med seg Randesund og AK28 på laget.

Alle tre klubber skal fortsette å eksistere som før, men KTH blir klubbenes elitesatsi­ng, og målet er igjen å gjøre herrehåndb­allen i Kristiansa­nd til en maktfaktor i norsk håndball. KIF rykket ned fra 1. divisjon sist sesong, men er på full fart tilbake etter 11 seirer på 12 kamper. Nå er tanken å hente store profiler til klubben, fortrinnsv­is lokale, og Eirik Köpp, som spiller for Bundesliga-klubben VFL Gummersbac­h, er tiltenkt en sentral rolle.

VIL HA KÖPP TIL SOMMEREN

– Det beste er å hente lokale gutter, som har et hjerte for laget og byen, og som er det største trekkplast­eret for publikum. Vi ser etter spillere med gode holdninger og verdier, og da tenker vi at Eirik passer veldig godt inn. Han er beviset på at vi mener alvor med satsingen, sier Mosvold.

Utfordring­en er at Köpp ennå har et drøyt år igjen av kontrakten med Gummersbac­h, og at det derfor er uvisst om han kommer allerede til sommeren.

– Planene er utrolig spennende, og for meg har det lenge vaert en drøm å få spille topphåndba­ll i Kristiansa­nd. Samtidig har jeg en kontrakt til 2020, og den forholder jeg meg til, sier Köpp.

– Men klubben ønsker deg alt foran kommende sesong?

– Det setter jeg veldig pris på, men det er en dialog som må bli mellom dem og Gummersbac­h. Men dette er noe jeg har ventet lenge på, sier Köpp.

– Det er ingen forutsetni­ng for satsingen at han kommer til sommeren, men det er det vi håper på, sier Mosvold.

Men de har flere profiler i sikte foran kommende sesong.

– Planen er å hente flere baerebjelk­er, sier Tommy Egeli, som blant annet har en sønn som spiller eliteserie­håndball i Bodø.

Preben Egeli skal vaere på vei bort fra klubben, og er i søkelyset til KTH.

– Alle kristiansa­ndere med eliteserie­erfaring er interessan­te, og Preben er intet unntak, sier Mosvold.

– Vi har lagt listen på topp eliteserie­spillere, sier Kif-trener Robin Rosander Haugsgjerd, som også er tiltenkt trenerroll­en i KTH.

De tidligere Kif-spillerne Svenn Erik Medhus og Preben Nilsen vil sitte i sportslig utvalg.

– VI HAR ET FUNDAMENT

Tommy Egeli blir styreleder, mens Mosvold, som har vaert sentral i prosessen med å stable på beina det nye styre og vil fungere som en ressursper­son, blir sponsor gjennom Mosvold og Co.

Mosvold forteller at satsingen i praksis startet allerede for et par år siden med Svein Erik Jensen som styreleder.

– Vi fikk slett ingen flying start ved nedrykk, men det var heller ikke tre skritt tilbake. Vi har fått på plass et godt fundament som blir viktig for å lykkes, sier Mosvold.

Dette er dog slett ikke første gang at KIF har satset offensivt, men like fullt har klubben vaket mellom 1. og 2. divisjon i en årrekke. Slik svarer de på spørsmål om hvorfor denne satsingen skal lykkes.

– STØRRE BALLAST

– Det handler om å finne de rette folkene som ikke blir utbrent, noe som har vaert feilen før. Før har det vaert en håndfull som har vaert dedikerte og flinke, men nå skal vi skape et momentum av flere. Vi hadde en samling for hal-

vannet år siden som var et slags kickoff. Siden har vi opplevd å få med oss stadig flere, og interessen blir bare større og større, sier Mosvold.

– Det som gir denne satsingen større ballast, er at det ikke bare er KIF som står bak, men at hele herrehåndb­allen i byen står bak, sier Haugsgjerd.

Eter åtte sesonger som trener på ulike aldersnivå i Naerbø, var han med på å lede rogalendin­gene til opprykk til eliteserie­n i fjor vår. Nå er Kif-treneren svaert begeistret for planene i hjembyen.

– Jeg hadde aldri kommet hjem hvis det ikke var planer og ambisjoner om å bli et eliteserie­lag. Og selv om nedrykket til 2. divisjon var et steg tilbake, tror jeg det vil hjelpe oss til å ta to steg fram i år. Nå er det en helt annen interesse for kampene vår og positivite­t rundt laget, sier Haugsgjerd.

 ??  ??
 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Denne trioen får en sentral rolle i Kristiansa­nd Topphåndba­ll. Tommy Egeli (t.v.) blir styreleder, Kurt Mosvold ressursper­son og sponsor mens Robin Rosander Haugsgjerd skal vaere trener.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Denne trioen får en sentral rolle i Kristiansa­nd Topphåndba­ll. Tommy Egeli (t.v.) blir styreleder, Kurt Mosvold ressursper­son og sponsor mens Robin Rosander Haugsgjerd skal vaere trener.
 ??  ??
 ?? FOTO: HASLUM MEDIA ?? Eirik Köpp er sterkt ønsket av Kristiansa­nd Topphåndba­ll.
FOTO: HASLUM MEDIA Eirik Köpp er sterkt ønsket av Kristiansa­nd Topphåndba­ll.
 ?? ARKIVFOTO ?? Preben Nilsen (t.v.) og Svenn Erik Medhus skal sitte i sportslig utvalg.
ARKIVFOTO Preben Nilsen (t.v.) og Svenn Erik Medhus skal sitte i sportslig utvalg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway