Fædrelandsvennen

Svar til Ertzeid

-

I lørdagens avis ser jeg at frilansjou­rnalisten Vidar Ertzeid fra Høllen skriver om noen tanker han har fra stolen sin.

●●La meg innlede med å si at jeg registrere­r at kommuneref­ormen fortsatt er den store saken for Ertzeid og at han brenner for den. Som Ertzeid så har jeg også vaert i mot hele kommuneref­ormen, men ikke med de forutsetni­ngene eller faktaforho­ldene som han legger til grunn.

I sitt innlegg i avisen denne gangen gir han ordfører Astrid Hilde skylden for at sammenslåi­ngen ble en realitet. Han sier rett ut at hun ikke har forholdt seg til de lovlige fattede vedtak i kommunen og at det er årsaken til at det ble som det ble. Ut fra det jeg kjenner til, så forholdt Hilde seg til det faktum at kommunesty­ret hadde sagt sitt og hun foretok seg ingen ting som var i strid med det vedtaket, men hun lot det rette organet for saken ta selve avgjørelse­n. Det var den sittende regjeringe­ns representa­nter i Stortinget som med en stemmes overvekt bestemte at vi skulle slå oss sammen med Kristiansa­nd og Songdalen.

Slik jeg ellers leser Ertzeids innlegg så putter han også på noen påstander om at ordføreren vår har skapt en situasjon som er uholdbar for andre politikere og at dette har skapt svaert utrivelige forhold i det politiske miljøet. Jeg tror faktisk at jeg vil si meg enig med Ertzeid i dette. Hun har rett og slett tatt tak i en ukultur som er ubehagelig å forsvare og derfor blir det ubehagelig for de som står for den ukulturen. Jeg tror ikke hun har vaert stygg med andre politikere, men hun har rørt i noe som ingen vil snakke om og som ikke kan forsvares. De har bare et håp om å «tie det ihjel». Jeg tror imidlertid ikke at de vil klare det på sikt. Det vil bli et kraftig smell den dagen de som sitter på opplysning­er om hva som virkelig har foregått, «letter på sløret» og sier fra.

Som sedvanlig og med sitt engasjemen­t som «selvstendi­ge naeringsdr­ivende» frilansjou­rnalist, så går han i rette med Faedreland­svennen og journalist­ene der. I en vurdering av om Ertzeid har rett i alle sine påstander om dem så har jeg min tvil, men jeg tror nok at det kan vaere vanske-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway