Fædrelandsvennen

Boikott-storm etter ulve-debatt

- JAN ODDVAR EIDE

37.000 hadde torsdag kveld avgitt stemme for eller mot ulv på facebooksi­den til Stormberg. Kunder i hopetall varsler boikott.

– Noen kunder mister vi når vi tar slike valg, men vi får også mange støtteerkl­aeringer og nye kunder, sier daglig leder Hege Ekberg i Stormberg til Dagens Naeringsli­v, som omtalte saken torsdag.

For ganske nøyaktig et år siden, fikk Stormberg tilsvarend­e reaksjoner etter at selskapet tok stilling i ulve-debatten og inngikk partnerska­p med WWF Norge.

BOIKOTTER

Med over 750 kommentare­r og 800 delinger skaper Stormbergs engasjemen­t for ulven stor debatt. Mange melder seg som nye kunder.

Men mange sier takk for seg: «Da leverte jeg tilbake det jeg nettopp kjøpte, og kommer ALDRI til å kjøpe noe Stormberg produkt igjen. Alt ungene fikk i julegave blir også byttet inn.»

«Sluttet å handle hos dere, når dere markerte standpunkt her. »

«Aldri mer Stormberg, hadde ei jakke men den gikk rett i søpla.»

«Ingen kjøp av Stormberg her heller. Dere får bestemme dere: Drive politikk eller selge klaer.»

«Da er jeg desverre faerdig med Stormberg, det var synd og se at et firma jeg har handlet mye produkter av, og har veldig sans for.»

«Har hatt stor respekt for Stormberg som firma og har valgt Sormberg fordi firmaet har gitt folk en sjanse. Nå blir varene jeg mottok i dag returnert.»

«Blir nok bål i morgen, da går siste Stormberg plagget opp i røyk.»

«I og med at Stormberg velger å gå ut på denne måten, kommer jeg ikke til å handle flere produkter fra dere. De produkter jeg har kommer jeg til å kaste.»

«Jeg var tidligere stolt kunde av Stormberg, nå blir det ikke kjøpt så mye som en sokk derfra.»

DET VI TROR På

Steinar J. Olsen som eier Stormberg kommentere­r debatten slik på sin egen Facebook-side:

«Så skjer det dessverre igjen. Stort sett hver gang vi i Stormberg snakker om naturmangf­old og rovdyr som en naturlig del av artsmangfo­ldet, så mister vi hundrevis av Kunder. Selv vi som turtøyprod­usent, som har mange kunder som er opptatt av natur, opplever boikott og brenning av klaer når vi snakker om viktighete­n av biologisk mangfold og en levedyktig ulvestamme.

Ja, Stormberg trenger utvilsomt kunder for å overleve. Og vi synes det er leit når vårt samfunnsen­gasjement fører til at vi mister Kunder. Vi vil likevel aldri la vårt behov for salg gå på bekostning av det vi tror på. Selv om vårt engasjemen­t for det biologiske mangfold gjør at noen velger oss bort, så vil vi fortsatt stå opp for naturen og det vi tror på – uansett hvilke konsekvens­er det måtte få. Vi leker ikke natur – vi tror på den.»

 ?? FOTO: STORMBERG På FACEBOOK ?? Tirsdag begynte Stormberg denne avstemning­en på sin Facebook-side.
FOTO: STORMBERG På FACEBOOK Tirsdag begynte Stormberg denne avstemning­en på sin Facebook-side.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway