Fædrelandsvennen

Rahafs Twitterkon­to stengt etter trusler

-

Den saudiarabi­ske asylsøkere­n Rahaf Mohammed al-qunun (18) har valgt å stenge Twitter-kontoen sin. Ifølge venner har hun mottatt flere drapstrusl­er.

– Jeg har noen gode nyheter, og noen dårlige nyheter, skrev Rahaf på Twitter fredag.

Den kryptiske meldingen ble den foreløpig siste fra 18-åringen. Kort tid senere var Twitter-kontoen hennes stengt. Den har i løpet av bare en uke fått over 100.000 følgere.

Rahaf ble verdenskje­nt da hun ble stanset på en flyplass i Bangkok forrige lørdag. Thailandsk­e myndighete­r truet med å sende henne hjem, men vaepnet med en smarttelef­on og Twitter-konto åpnet i all hast tvang 18-åringen fram en helomvendi­ng.

Mens emneknagge­n #Saverahaf gikk sin seiersgang over hele verden, ble hun isteden overlevert til FNS høykommiss­aer for flyktninge­r, som onsdag ga henne status som flyktning.

Rahaf sa hun hadde flyktet fra sitt ultrakonse­rvative hjemland Saudi-arabia, og at hennes mannlige verge hadde anmeldt henne for å reise uten hans tillatelse. Hun hevdet at familien kom til å drepe henne hvis hun ble sendt hjem, noe de selv har benektet.

Rahaf har søkt asyl i Australia, men foreløpig er det uklart hvilket land som vil ta henne imot. CNN viser til thailandsk­e myndighete­r og skriver at Rahaf er innvilget asyl i Australia, men verken Australia eller FN har så langt bekreftet dette.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway