Fædrelandsvennen

Forsoning og fred

- METTE B. STOVELAND

Rom.5,6-11 Gjennom denne uken har bibeltekst­ene prøvd å si oss noe om hvem barnet i krybben er. Vi har sett at han identifise­rte seg som Guds sønn allerede som barn. Og Gud identifise­rte ham som sin sønn ved starten av hans livsoppgav­e, da hans ånd viste seg over Jesu hode som en due. Han er den som Moses og profetene snakket om, som skulle komme som redningsma­nn for folkene. Og han er den som påtar seg hele menneskehe­tens skyld og skam, og ofrer livet for å sette oss fri.

Det er ikke slik at de som klarer å leve etter Guds vilje, får nåde og tilgivelse i premie. Det er omvendt. Gud elsker oss som vi er med alt vårt grums. Men han vil frigjøre oss fra grumset, og sette oss i stand til å leve oppreist. Når Jesus tar vår straff, er det et uttrykk for Guds kjaerlighe­t til dem han har skapt men er redd for å miste. Derfor gir han oss nåde – i gave. Samtidig får vi et nytt sinnelag. Når Gud viser oss barmhjerti­ghet, skaper han samtidig barmhjerti­ghet i oss, som vi kan gi videre der vi er. Jesus har forsonet oss med Gud. Vi kan leve i fred med ham. Når vi tar imot denne gaven, kan vi hvile i at vi er Guds barn.

Vi er inne i åpenbaring­stiden. Det betyr at bibeltekst­er og forkynnels­e fremover vil handle om å se mer og mer hvem Jesus er. Det kan vaere spennende å se om vi oppdager noe nytt. Jeg ønsker lykke til med det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway