Fædrelandsvennen

Nytt p-hus åpner i juni

Lokalbedri­ften Metall Bygg vant anbudskonk­urransen om p-huset på Kjevik til 10 millioner. Denne uka starter fundamente­ringen av bygget som først står ferdig til sommeren.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

Daglig leder Audun Fledsberg i Metall Bygg starter denne uka byggingen av nytt p-hus på Kjevik. Bygget til ti millioner kroner har plass til 140 biler og skal stå ferdig i juni.

– Nå har vi fått igangsetti­ng stillatels­e fra kommunen og starter graving for fundamente­ringen allerede neste uke. Deretter går det slag i slag til overleveri­ngen skjer innen utgangen av mai, forteller daglig leder Audun Fledsberg i Metall Bygg AS til Faedrel andsvennen.

Stålbyggen­treprenøre­n fra Kristiansa­nd vant anbudet i konkurrans­e med fire andre om å bygge det mye omtalte og etterlengt­ede p-huset på Kjevik.

Eller parkerings­plasser under tak, som kanskje er en mer riktig beskrivels­e, da det er snakk om et enkelt stålbygg på en etasje med perforerte plater som vegger.

– Vi vurderte to-tre forskjelli­ge løsninger, men endte med et parkering sområde under tak på én etasje, sier prosjektle­der Hans Østvold i Avinor.

– PRIORITERI­NGER

At det ikke ble et fullskala parkerings­hus på flere etasjer har å gjøre med økonomiske prioriteri­nger og at grunnforho­ldene på stedet var utfordrend­e, ifølge prosjektle­deren.

– Skulle vi bygd et standard phus på flere etasjer måtte vi pele langt ned i grunnen, noe som ville blitt alt for dyrt. I tillegg har vi en rekke prosjekter i Avinor som slåss om midler og da blir det en avveining om hvor man får mest igjen for pengene, forteller Øst- vold.

– Men dersom tilbudet benyttes, kan det hende det kommer et nytt betongbygg i to etasjer nord for det som nå skal bygges, legger Østvold til.

140 PLASSER UNDER TAK

For Metall Bygg er ikke jobben på lufthavnen hverken den første eller største, men det vil likevel bli jobb for tre-fire ansatte fram mot sommeren.

– Vi hadde faktisk en liten jobb som underlever­andør til Kruse Smith da utenlandst­erminalen ble bygd. Denne gang er det vi som er totalentre­prenør og har med Kartevoll på grunnarbei­d, VEF på betongarbe­id og Elektroexp­erten på det elektriske, forteller Fledsberg.

Da Faedrelan dsvennen skrev at p-hus-prosjektet var vedtatt i fjor sommer, var målet at bygget skulle stå ferdig til nyttår.

– Forsinkels­en skyldes avklaring av entreprise og tilbud samt miljøunder­søkelser av grunnen her, sier Østvold.

P-huset vil ha plass til omlag 140 biler, noe som utgjør ca åtte prosent av de totalt 1800 parkerings­plassene på Kjevik, og blir på naer 3700 kvadratmet­er. Siden p-huset bygges på en allerede eksisteren­de parkerings­plass, blir det ikke flere p-plasser som følge av utbygginge­n.

– ENDELIG

Lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen har følgende kommentar til byggestart­en:

– Endelig! Dette er noe mange har jobbet for i årevis. Jeg skulle selvsagt ønske p-huset var klar til årets vinterseso­ng og at det var større, men det er en begynnelse og om de reisende benytter tilbudet har Avinor sagt de vil vurdere et fullskala parkerings­hus på sikt.

Hva prisen blir for p-plassene under tak er ennå ikke avgjort, utover at det blir «noe dyrere» enn dagens.

 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Tre fornøyde herrer stående på det som skal bli parkerings­plasser under tak fra sommeren av. Fra venstre: lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen, daglig leder i Metall Bygg Audun Fledsberg og prosjektle­der i Avinor Hans Østvold.
FOTO: JACOB BUCHARD Tre fornøyde herrer stående på det som skal bli parkerings­plasser under tak fra sommeren av. Fra venstre: lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen, daglig leder i Metall Bygg Audun Fledsberg og prosjektle­der i Avinor Hans Østvold.
 ?? FOTO: ARCHUS ARKITEKTER/AVINOR ?? Slik vil p-huset bli seende ut når det står ferdig, over det som nå er søndre del av parkerings­område P2.
FOTO: ARCHUS ARKITEKTER/AVINOR Slik vil p-huset bli seende ut når det står ferdig, over det som nå er søndre del av parkerings­område P2.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Her skal parkerings­huset stå, på søndre del av nåvaerende parkerings­område P2.
FOTO: JACOB BUCHARD Her skal parkerings­huset stå, på søndre del av nåvaerende parkerings­område P2.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway