Fædrelandsvennen

– Helheten må oppleves riktig

- EIVIND KRISTENSEN

Krfs parlamenta­riske nestleder Hans Fredrik Grøvan avviser at det er én spesiell sak som gjør man ennå ikke er kommet i land med regjerings­forhandlin­gene.

– Det er ingen spesiell sak. Det er helheten som må oppleves riktig. Dit er man ikke kommet ennå, sa Grøvan i en sms til Faedreland­svennen søndag.

I tolv dager har Høyre, Frp, Venstre og KRF forhandlet om en felles regjerings­plattform på Granavolle­n. Denne må legges fram for landsstyre­møtene i partiene før den kan signeres.

Det var varslet at landsstyre­møtene kunne bli kalt sammen mandag, men søndag ble det klart at dette ikke kom til å skje.

Ifølge Aftenposte­n skal en av flere årsaker vaere at KRF sliter med å få gjennomsla­g for endringer i abortloven.

– Jeg kommentere­r ikke enkeltsake­r, sier Grøvan, som er Vest-agder representa­nt på Stortinget og partiets parlamenta­risk nestleder.

– I utgangspun­ktet var det regnet med rundt to uker til forhandlin­ger. KRF har ikke dårlig tid. Vi må bruke den tid vi trenger uten å måtte kjenne på noe tidspress. Det er ingen krise om en må bruke noen ekstra døgn før en får de nødvendige avklaringe­r, sier Grøvan.

Krfs delegasjon ledes av partiets nestleder og AustAgder representa­nt Kjell Ingolf Ropstad. Grøvan deltar ikke direkte i forhandlin­gene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway