Fædrelandsvennen

Og jula varer helt til påske?

- KATHRINE TALLAKSEN SKJERDAL

«Nei, det er ikke sant, nei, det er ikke sant, for der i mellom kommer faste.» Slik er sangen. Men heller ikke det er sant, for mellom jul og faste kommer åpenbaring­stiden. Det aner meg at dette ikke er den aller mest kjente av «årstidene» i kirkeåret, så her kommer litt voksenop plaering: Åpenbaring­stiden er proppfull av fortelling­er som viser Jesu storhet: Han var ikke bare et ekstraordi­naert menneske, han var også Guds sønn fra evighet til evighet.

Vi hører om vismennene fra Østen som følger stjernen frem til Betlehem. Vi hører om 12-åringen Jesus som samtaler med de laerde i templet i Jerusalem. «Visste dere ikke at jeg må vaere i min Fars hus?» sier han bare da Maria og Josef endelig finner ham. Vi hører om Jesu dåp: «Dette er min Sønn, den elskede,» lyder Guds stemme over ham. Vi hører om bryllupet i Kana, hvor Jesus – tilskyndet av sin mor - gjør hundrevis av liter med vann om til den beste vin. Vi hører om hvordan Jesus, på et fjell, for øynene til Peter, Jakob og Johannes, blir forvandlet – ansiktet skinner som solen, og klaerne blir hvite som solen.

Gjør du som vismennene, kneler for Jesus? Gjør du som de laerde i templet, undrer deg over hans visdom? Gjør du som Maria, stoler på at han kan gjøre det ingen andre kan?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway