Fædrelandsvennen

– Vanskeligs­te valget jeg har tatt i mitt liv

Lars-jørgen Salvesen velger å bli i Ull/ Kisa, til tross for at Start har gitt det de kaller et meget godt tilbud.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Lars-jørgen Salvesen har bestemt seg for å takke nei til tilbudet fra Start. Det bekrefter han selv overfor Faedreland­svennen.

– Jeg må tenke på meg selv og hva som er riktig for meg. Det handler om spilletid og rolle i laget. Jeg har fått veldig fine signaler fra Kisa om hvordan de skal spille og hvordan de vil bruke meg, sier Salvesen.

Det var på siste dag av overgangsv­induet i fjor sommer at Salvesen ble solgt til Ull/kisa. Da kom det tidlig fram at Start hadde en mulighet til å hente ham tilbake for en lav pris, og den muligheten ville de benytte seg av. Men slik ble det ikke.

– GODT AV MILJØSKIFT­ET

– Jeg hadde veldig godt av et miljøskift­e i sommer. Jeg føler det utfordret meg både som person og spiller, og jeg fikk en veldig god høst. Jeg har visst om interessen en stund og har gått mange runder meg selv. Det var et vanskelig valg, men nå har jeg tatt en avgjørelse, sier Salvesen, som naturlig nok følte ekstra på følelsene han har for Start som klubb.

– Selvfølgel­ig. Jeg ønsker Start alt godt, og håper de får fart på en satsing jeg har veldig troen på. Men i den alderen jeg er i må jeg tenke på å få vaere trygg og få spilletid, sier Salvesen.

Tor-kristian Karlsen forklarer at de tidlig tok kontakt med Ull/ Kisa for en retur for spissen. Flere ganger i desember snakket Salvesen med Kjetil Rekdal.

– FIKK ET GODT TILBUD

– Kjetil var tydelig på hvordan han ville bruke ham. Samtidig fikk han et godt tilbud av oss. Et tilbud som ville gitt en ganske betydelig økning i betingelse­ne hans. Vi ville også gi ham en lengre kontrakt enn det han i utgangspun­ktet hadde.

Kjetil Rekdal sier samtalene med Salvesen har vaert positive.

– Jeg har sagt hva jeg mener, og han har sagt hva han tenker. Det er synd at en lokal spiller takker nei. Han har valgt en annen klubb, og det må vi respektere, sier Rekdal.

På spørsmål om det var uenigheter om betingelse­ne i kontrakten, sier Salvesen at han ville tjent «betydelig mer» i Start enn det han gjør i Kisa, men at det sportslige veide tyngre.

– Det er det vanskeligs­te valget jeg har tatt i mitt liv. Kristiansa­nd er min by, og det hadde vaert gøy å få spilt og vist seg fram i Startdrakt­en, for det føler jeg at jeg har til gode å gjøre. Men det får bli senere. Jeg håper jeg spiller for Start igjen en gang i framtida.

– VI SYNES DET ER SYND

Tor-kristian Karlsen sier Start har strukket seg langt for å sikre seg spissen:

– Vi synes det er synd. Vi hadde en forståelse av at han skulle tilbake til Start, og signalene vi fikk var at han ønsket det. Men vi kan ikke tvinge spillere tilbake til Start, sier Tor-kristian Karlsen.

– Angrer du på at dere slapp ham i sommer?

– Nei. Kjetil var klar på at han ikke kom til å få spille. Han sto bak i køen med signeringe­ne av Shala og Adeleke, som begge to rettferdig­gjorde den tilliten. Vi så på det som en positiv løsning for vår del, og han fikk spille på et høyt nivå framfor å spille for Start 2.

Karlsen bekrefter at på det tidspunkte­t avtalen med Salvesen ble gjort, hadde Start allerede lånt ut de maksimalt åtte spillerne som kan lånes ut samtidig.

– Kunne dere gjort noe annerledes i denne situasjone­n?

– Nei, jeg forstår ikke hva det skulle vaert. Han hadde ikke fått spille i høst, så da hadde han ikke ønsket å vaere i Start lenger uansett. Når alt kommer til alt hadde vi en løsning gjorde at vi i praksis kunne hente Lars-jørgen tilbake tilnaermet gratis. Så har ikke han ønsket å komme tilbake nå, sier Karlsen.

– Føler dere at han ikke har holdt avtalen?

– Nei, vi forholder oss til at han ønsker å spille et annet sted enn Start. Vi har gjort det vi kan for å overbevise ham om å komme til oss. Mer enn det kan vi ikke gjøre, sier Karlsen, som forteller at Start nå vil bruke litt tid på å vurdere hva de kommer til å gjøre på overgangsm­arkedet.

Rekdal sier at Salvesens nei kan åpne muligheten for andre spillere i troppen.

– Dette kan endre tankegange­n vår. Vi må nå bruke den tida vi har, og har heldigvis en stor stall med mange gode spillere, sier Rekdal, som heller ikke angrer på at Start lot Salvesen gå i fjor sommer.

 ??  ??
 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Lars-jørgen Salvesen blir vaerende i Ull/kisa.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Lars-jørgen Salvesen blir vaerende i Ull/kisa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway