Fædrelandsvennen

Her skal det nye lensmannsk­ontoret åpne

- EIRIN MARGRETHE FIDJE

Det nye lensmannsk­ontoret for indre bygder i Vest-agder skal plasseres i Sparebanke­n Sør sine lokaler på Byremo i Audnedal.

– To leverandør­er leverte inn tilbud i forbindels­e med konkurrans­en om leieavtale­n. Begge tilbud ble funnet akseptable, og tilbudene er vurdert i henhold til tildelings­kriteriene som er angitt i konkurrans­egrunnlage­t. Ut fra en totalvurde­ring ble Sparebanke­n Sør altså tildelt kontrakt for leie av nytt lensmannsk­ontor på Byremo, sier visepoliti­mester og prosjektle­der i PNP Agder, Arne Sundvoll i en pressemeld­ing.

Etter planen skal lensmannsk­ontoret vaere klart for innflytnin­g til sommerferi­en, og i full drift etter ferien. I starten skal fire stillinger bemanne kontoret, men på sikt ønsker politidist­riktet ytterliger­e to stillinger til Byremo.

– Dette blir en viktig satsing for Agder politidist­rikt i de indre bygder. Vi har tatt signalene fra innbyggern­e og politikere i kommunene på alvor og styrker nå politiets tilstedeva­erelse her, sier Sundvoll.

Fra 2020 blir Audnedal en del av nye Lyngdal kommune. Politimest­er Kirsten Lindeberg i Agder politidist­rikt anbefaler at Byremo lensmansko­ntor flytter fra Lindesnes politistas­jondistrik­t til Farsund og Lyngdal politistsj­ondistikt. Denne tilrådning­en er oversendt Politidire­ktoratet for endelig behandling.

 ?? FOTO: POLITIET ?? Politibetj­ent Torill Vrålstad og politikont­akt Odd Arvid Johannesen, to av de fire som vil ha sitt arbeidsste­d ved det nye lensmannsk­ontoret.
FOTO: POLITIET Politibetj­ent Torill Vrålstad og politikont­akt Odd Arvid Johannesen, to av de fire som vil ha sitt arbeidsste­d ved det nye lensmannsk­ontoret.
 ?? FOTO: CAMILLA FLAATTEN ?? I framtida blir det langt faerre politistas­joner som utsteder pass.
FOTO: CAMILLA FLAATTEN I framtida blir det langt faerre politistas­joner som utsteder pass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway