Fædrelandsvennen

Kreativ innsamling

- TORBJØRN WITZØE

Hummerlott­eri og kalendere med lettkledde fedre er blant det som skal finansiere skoletur til Polen for elever i Flekkefjor­d.

– Jeg synes faktisk det er gøy, og opplever at selve innsamling­en skaper et godt samhold mellom både ungdommen og oss voksne, sier forelder Sonja Stensen.

Det er tredje året hun som mor er med på å samle inn penger til barnas skoletur til Polen, og neste år er det barn nummer fire sin tur.

Til årets skoletur som blir til høsten, må de samles inn 530.000 kroner. Ved nyttår hadde de passert 400.000. Listen over hvordan de har fått inn penger er lang. Blant mye annet har elever på Hidra fisket hummer som ble loddet ut.

Tolv lokale menn stilte sporty opp og lot seg avbilde med mer eller mindre klaer i en kalender, men her tok ikke salget helt av. De over 100 år gamle benkene fra Sira bedehus som ble solgt til inntekt for Polen-turen ble imidlertid revet bort.

Rektor Terje Lauvdal ved Flekkefjor­d ungdomssko­le roser elever og foreldre for å vise stor kreativite­t for få inn penger til Polen-turen.

Årsaken til at skoleeleve­r over hele landet må samle inn penger til felles turkasser, er at opplaering­sloven slår fast at kommuner ikke kan kreve betaling fra foreldre til turer og lignende.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway