Fædrelandsvennen

– De skulle putte noe i farens konjakk og le

-

To måneder før faren hennes ble funnet død, planla tiltalte og en kamerat å ta livet hans. Det er det mest sentrale beviset i saken mot kvinnen.

Det opplyste aktor, statsadvok­at Leif Aleksander­sen, i sin prosedyre i Kristiansa­nd tingrett i går.

Han presentere­r et stort puslespill av vitneforkl­aringer og tekniske opplysning­er som han mener knytter den tiltalte 43-åringen til farens dødsfall. Hun nekter straffskyl­d.

52-åringen ble funnet død i badekaret i sitt hjem i Kristiansa­nd 27. mars 2002.

Påtalemynd­igheten har en klar formening om hvordan tiltalte tok livet av ham.

– Vi anser at det er en totrinnsra­kett: Først neddoping, så stenger man for luftveiene ved drukning, sier aktor Aleksander­sen.

OVERHØRTE SAMTALE

Noen biter i puslespill­et er avgjort viktigere enn andre. I januar 2002 skal tiltalte og en nå avdød mann med kriminelt rulleblad ha møttes på restaurant Egon i Kristiansa­nd. Dattera (13) til sistnevnte var med og overhørte samtalen.

– Det ble planlagt at faren skulle forgiftes og druknes, slår aktor fast i sin prosedyre.

Han vurderer at den nå voksne kvinnens forklaring­er til politiet og i retten er svaert troverdige.

– De skulle putte noe i konjakken, som faren skulle drikke. Klarte de det, ville han sovne. Så skulle de legge ham i badekaret og det ville se ut som et helt naturlig dødsfall, sier aktor Aleksander­sen.

ADVARTE MOT TILTALTE

Aktor trekker fram at tiltaltes nå avdøde kamerat også til andre familiemed­lemmer skal ha forklart at han var med på drapsplanl­egging. Noen har oppfattet at han var med ut til huset, men trakk seg fra å gjennomfør­e drapet.

Aktor mener videre det er ført bevist for at både tiltalte og mannen har vaert på åstedet. Hva som faktisk skjedde der er det ikke sikre opplysning­er om.

Mannen skal ha sagt til familie at han og tiltalte hadde blitt enig

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway