Fædrelandsvennen

Disse spillerne er sikre i Start-stallen akkurat nå

Start-stallen skal kuttes i løpet av vinteren. Etter Faedreland­svennens vurdering er kun 14 av 28 spillere sikret en plass i Start-stallen 2019.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

Som Faedreland­svennen skrev tidligere denne uka er spørsmålen­e mange for Start og den sportslige ledelsen foran den kommende sesongen. Start-stallen teller per nå 28 mann med den nysignerte keeperen Alexander Pedersen.

Kjetil Rekdal er klar på at det antallet må ned:

– Antallet er for høyt. Det betyr at noen av dem som er her sann- synligvis ikke blir med til Gran Canaria. Så kan ting endre seg. Maksantall­et vi reiser med er 24, sier Rekdal.

Ingen i Start-ledelsen ønsker å kommentere navn på de usikre spillerne, men trolig vil en del vise seg når Start reiser til sin første treningsle­ir på Gran Canaria i slutten av måneden. Likevel har Faedreland­svennen foretatt vår vurdering av hvem som er sikre og usikre i Start-stallen akkurat nå, basert på det vi hører fra miljøet og det vi ser selv. Til tross for at mange navn står på usikker-lista, betyr ikke det at alle på lista vil forsvinne.

Denne listen vil oppdateres jevnlig gjennom vinteren, sammen med en fortløpend­e vurdering på status i Start.

DISSE TROR VI ER SIKRE I STALLEN:

Jonas Deumeland (30)

Årets spiller i fjor. Skrevet ny kontrakt. Selvskreve­n. Alexander Pedersen (23) (NY)

Nettopp hentet til klubben, og er per nå andrevalg bak Deumeland. Espen Hammer Berger (24)

God høst, hvor han spilte seg inn på laget. En spiller Rekdal liker godt.

Joackim Jørgensen (30) (NY)

Skal inn og bli lederskikk­elsen i dette Start-laget. Selvskreve­n i elleveren. Eirik Wichne (21)

Et stort talent som Start har stor tro på. Spilte det meste av sine kamper som høyre vingback i fjor. Afeez Aremu (19)

Blir trolig en viktig brikke på midtbanen til Rekdal. Aggressiv ballvinner med egenskaper få andre i stallen har. Adnan Hadzic (19)

En spennende type som kan bekle flere roller, og som Start ikke er interesser­t i å selge. Kan vaere aktuell som backup som en av tre bak. Tobias Christense­n (18)

Sørlandsk stortalent som vil

få Spørsmålet en sentral er rolle hvor i han laget skal i 2019. spille. Espen Børufsen (30)

Skadeforfu­lgt, men en helt essensiell del av dette laget når han er frisk. Isaac Twum (20)

Spilte lite under Rekdal i høst, men imponerte på Start 2. Ung spiller som vil få mer og mer tillit. Niklas Sandberg (23)

Flere eliteserie­klubber er interesser­t, og Start har avslått et bud fra Haugesund. En spiller som vil bli satset på. Erlend Segberg (21)

Kaptein i Børufsens fravaer. En spiller Rekdal kjapt satte inn på laget i høst, og som blir en naturlig del av stallen også den kommende sesongen.

Adeleke Akinyemi (20)

Storkjøpet blir førstevalg­et på topp. Selvskreve­n i elleveren per nå. Mathias Bringaker (21)

Leverte godt da han fikk sjansen i høst. Nå er konkurrans­en mindre, og sjansene kan bli flere.

DISSE TROR VI ER USIKRE:

Kasper Skaanes (23)

En spiller det er noe interesse for fra andre norske klubber, og en som fikk lite tillit under Rekdal i fjor. Har en lang og god kontrakt med Start, som gjør at han er dyr å ha på benken. Samtidig kan 23-åringen bekle flere roller, og fikk mer tillit mot slutten av sesongen. Henrik Robstad (27)

Blir nok i Start også kommende sesong, men havner på usikker-lista likevel. Henter Start en ekstra midtstoppe­r kan det vaere at det ikke er plass til Robstad. Kan vaere en naturlig erstatter for Kristoffer Tønnessen i Jerv, som har interesse fra flere klubber på seg. Damion Lowe (25)

Kan forsvinne. Landslagsp­lassen på Jamaica kan ryke ved spill på lavere nivå, og det finnes interesse for midtstoppe­ren fra utenlandsk­e klubber. Også han vil koste en del for at Start skal selge. Aron Sigurdarso­n (25)

Slet med lite spilletid under Kjetil Rekdal, og er blant spillerne som trolig forsvinner. Har interesse på seg fra andre norske klubber.

Gudmundur Andri Tryggvason (19)

Talent for framtida som kan vaere aktuell for et utlån, men som vil få vinteren til å vise seg fram på for Kjetil Rekdal. Trolig en spiller Start vil satse på. Michael Ogungbaro (22)

På utlån i fjor, og er neppe Start-spiller den kommende sesongen heller. Blir trolig forsøkt solgt eller lånt ut. Ibrahim Mensah (24)

Viste lite eller ingenting etter overgangen i fjor sommer. Fikk 21 minutter spilletid totalt i Eliteserie­n. Har dog ikke fått vist seg skikkelig fram, og vil nok få en sjanse til å bevise sin verdi for Starts trener. Kevin Kabran (24)

Storkjøp som gikk skadet store

deler av høstsesong­en under Rekdal, men som er en spiller Start ønsker å beholde. Samtidig ønsker nok Kabran å spille på et høyere nivå enn 1.-divisjon. Kan bli solgt, men ikke på billigsalg. Kristján Flóki Finnbogaso­n (24)

– Situasjone­n min er litt komplisert akkurat nå, sa Finnbogaso­ntil Faedreland­svennen i forrige uke. Spissen var lånt ut til Sverige forrige sesong, og det er fortsatt usikkert hva som vil skje med islendinge­n. Kan bli lånt ut/ solgt, men kan også bli satset på som et alternativ til Akinyemi. Isac Lidberg (20)

En spiller for framtida, og neppe en som kommer til å prege Start-laget den kommende sesongen. Et utlån trolig aktuelt.

Dennis Antwi (26)

Er neppe i Start kommende sesong. På utlån forrige sesong, og er som det ser ut nå langt bak i køen. Philip Aukland (20)

Lokal unggutt som kan bli leid ut, slik han var det til Arendal i fjor. Mikael Ugland (18)

Lokal unggutt på utlån til Fløy i fjor. Kjetil Rekdal har varslet at han skal bli tatt opp i A-stallen denne sesongen, men kan naturligvi­s vaere aktuell for et utlån.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Start-spillerne trener for tiden på Sør Arena. Her med Aron Sigurdarso­n (med ryggen til), Gudmundur Andri Tryggvason og Mathias Bringaker.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Start-spillerne trener for tiden på Sør Arena. Her med Aron Sigurdarso­n (med ryggen til), Gudmundur Andri Tryggvason og Mathias Bringaker.
 ??  ??
 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Niklas Sandberg vil trolig bli satset på denne sesongen.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Niklas Sandberg vil trolig bli satset på denne sesongen.
 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Damion Lowe
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Damion Lowe
 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Michael Ogungbaro, her fra låneopphol­det i Åsane i fjor.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Michael Ogungbaro, her fra låneopphol­det i Åsane i fjor.
 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL ?? Kevin Kabran.
FOTO: FREDRIK VARFJELL Kevin Kabran.
 ?? FOTO: BILDBYRÅN ?? Joackim Jørgensen.
FOTO: BILDBYRÅN Joackim Jørgensen.
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Aron Sigurdarso­n.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Aron Sigurdarso­n.
 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Kasper Skaanes.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Kasper Skaanes.
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Dennis Antwi.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Dennis Antwi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway