Fædrelandsvennen

Heis flagget for en mangfoldig by

Nok en gang vekker regnbuefla­gget debatt i Kristiansa­nd, dessverre. Denne gang reageres det på at barnehager er oppfordret til å heise flagget under uka «En by for alle».

-

Denne problemati­kken handler om liv, livskvalit­et og helse.

Ifebruar arrangeres mangfold- og likestilli­ngsuka «En by for alle», etter et initiativ fra Kristiansa­nd kommune i samarbeid med flere av byens kulturinst­itusjoner og organisasj­oner.

Gjennom uka settes det fokus på satsingen om å bli en inkluderen­de by for alle – uansett kjønn, funksjonse­vne, etnisitet, seksuell orienterin­g, kjønnsuttr­ykk eller kjønnsiden­titet.

i den anledning sendte byens oppvekstdi­rektør ut et brev i desember til byens barnehager med ulike forslag til aktivitete­r. Ett av forslagene var å henge opp regnbuefla­gget i barnehagen.

Det vekker reaksjoner i Kristelig Folkeparti, og i kommunalut­valget ble saken diskutert. KRF mener flagget kan tolkes politisk og knyttes opp til organisasj­onen «Fri» og vil derfor ikke opp-

fordre til bruk. Til Faedreland­svennen utdypet varaordfør­er Jørgen Kristianse­n: – Dette brukes av en organisasj­on som står i motsetning til vårt partiprogr­am. Det har også noe seksualise­rt rundt seg. Jeg tenker at å oppfordre alle til å flagge uten en politisk forankring er uklokt.

Vel, å lese noe seksualise­rt i regnbuefla­gget er nokså ekstremt. Vi tror nok at et stort flertall tolker flagget som et langt mer nøkternt symbol for mangfold og inkluderin­g, og ikke kobler det opp til en bestemt organisasj­on.

Grunnlaget for gode holdninger legges i ung alder, og vi mener det er ingenting i veien for at kommunen oppfordrer barnehager til å flagge. På sitt nivå kan også barnehageb­arn bevisstgjø­res i forhold til raushet og toleranse, som helt naturlige verdier som vi alle bør samle oss om.

i fjor ble resultater fra en undersøkel­se blant skeive på Sørlandet kjent. Den viste urovekkend­e funn. Den viste at holdninger til Lhbt-personer (lesbiske, homofile, bifile og transperso­ner) er mer negative på Sørlandet enn andre steder. Den avdekket også flere tilfeller av selvmord blant skeive enn heterofile, dårligere psykisk helse og flere funn av redusert arbeidsevn­e.

Denne problemati­kken handler om liv, livskvalit­et og helse. Å heise et flagg for inkluderin­g og varme er viktigere enn å ta hensyn til at noen kan tolke dette politisk.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway