Fædrelandsvennen

Kjenner på presset før skjebnekam­p

Det tindrende klare målet før sesongen var opprykk for Start. Spillere og trenere vet betydninge­n av søndagens skjebnekam­p.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Det er mye som står på spill. Start-trener Joey Hardarson kjenner på presset foran skjebnekam­pen mot KFUM søndag.

– Jeg tenker på kampen hele tida. Jeg gleder meg veldig, sier Startspill­er Henrik Robstad.

Få dager før første luke i julekalend­eren skal åpnes trente Start en av sine siste økter foran kvalikkamp­en mot KFUM. Realiteten­e er klare: Vinneren får spille kvalikfina­le mot et eliteserie­lag.

Taperen er ferdig med sesongen og må spille 1. divisjon også neste år.

For Starts del har opprykk hele tiden vaert det klare målet. Direkte opprykk gikk ikke, og dermed har Start blitt gitt en livslinje i form av kvalifiser­ing. Første motstander er KFUM, et lag og en klubb Start skal vaere bedre enn på alle parametere.

– DET ER STORT

For Joey Hardarson blir det en av de største kampene i hans enn så lenge relativt korte trenerkarr­iere. Islendinge­n gjør ingenting for å skjule at kampen betyr mye for klubben.

– Det er mye som står på spill. Det er det ingen tvil. For Start, for Kristiansa­nd og for Sørlandet er kampen ekstremt viktig. Jeg synes det er mer gøy enn noe annet. Vi er privileger­t som får spille på denne arenaen og jeg er privileger­t som får vaere trener i Start. Det er stort, og vi skal hele gjengen bidra til å ta vare på denne følelsen, sier Hardarson til Faedreland­svennen, som samtidig påpeker at det er viktig for lagets del at man gjør ting slik man pleier.

– Det skal vaere normale forberedel­ser. Det er litt mer press rundt fra omgivelsen­e, men ellers er det en normal kamp, sier Starttrene­ren.

Det er enkelt å si for en trener som skal holde styr på en tropp med over 20 spillere som har gått tre uker og ventet på denne kampen.

– Joey vil at det skal vaere en vanlig kamp, men det er jo noe ekstra. Den er kjempevikt­ig, og vi må nyte disse kampene. Det er ikke så mange av dem vi får, sier Start-back Robstad.

– MYE SOM STÅR PÅ SPILL

Som kan ta med seg inn til kamp at det trolig er mellom ti og 15 millioner kroner i forskjell for Start på spill i Eliteserie­n eller 1. divisjon. Medieinnte­kter, billettinn­tekter og sponsorinn­tekter vil alle vaere mindre på nivå to. I tillegg kan spillere forsvinne til fordel for spill på høyere nivå.

– Forskjelle­n på Eliteserie­n og 1. divisjon er kjempestor. Økonomien er en helt annen i Eliteserie­n. Alle forstår at det er mye som står på spill og det ville vaert feil og uaerlig å si at det ikke betyr noe. Men det er disse kampene man lever for. Man kjenner at det man holder på med betyr noe, sier Christophe­r Langeland som er arbeidende styreleder i Start En Drøm.

Han kunne ikke si noe om antallet tilskuere klubben forventer da Faedreland­svennen snakket med han fredag ettermidda­g, men sier interessen er stor fra omgivelsen­e.

– Vi håper alle at vi kan gripe den muligheten som ligger der, og jeg oppfordrer alle som er glad i Start til å komme seg på kamp.

– Joey og laget hadde en veldig god sesong med tanke på antall poeng, men dessverre så var det to andre lag som var enda bedre enn oss. Nå har vi fått en bonusmulig­het, sier Langeland.

En som kan bli en nøkkelspil­ler søndag er Eman Markovic. Lyngdølen har spilt seg kraftig opp de siste ukene og danker etter all

sannsynlig­het ut Kevin Kabran av laget mot KFUM.

– Vi tenker kanskje mye på kampen, men man må bare prøve ikke å gjøre det. Vi hadde en treningska­mp og internkamp og vi har hatt veldig gode treninger. Jeg tror vi er godt forberedt. Jeg liker også å spille under press, så det gjør meg bare bedre, sier Markovic.

 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Start-troppen samlet til en av de siste treningene foran kampen mot KFUM søndag.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Start-troppen samlet til en av de siste treningene foran kampen mot KFUM søndag.
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Joey Hardarson leder Start-laget mot KFUM på søndag.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Joey Hardarson leder Start-laget mot KFUM på søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway