Fædrelandsvennen

Hvis dette kommer i avisen, er jeg tatt på fersken.

Gunnar Skaar skulle egentlig til byen for å gjøre et helt annet aerend. Men da han så klaer på Dressmann til en billig penge på Black Friday, ble han solgt.

- TEKST: JON BERNTSEN KÅSA jon.berntsen.kasa@fvn.no

– Jeg skulle egentlig til byen for å gjøre et helt annet aerend. Men plutselig var jeg midt oppi dette her. Da ble jeg solgt. Da klaerne sto der, på tilbud, så klarte jeg ikke å motstå fristelsen, sier Gunnar Skaar.

Samtidig forteller han at han klarer å styre sin begeistrin­g for årets handledag.

– En må ha litt kontroll på dette. Gitt at man trenger varene man kjøper, så er det greit. Jeg klarer å rettferdig­gjøre kjøpene mine fordi jeg trenger egentlig vintersko. Og hvis det er gode tilbud, er det bare å slå til, sier Skaar mens han kikker på verktøyene på Clas Ohlson.

– Jeg står over, sier han leende mens han forlater verktøyavd­elinga. Men litt skeptisk til Black Friday, det er han.

– Jeg har sagt mye om Black Friday til folk jeg kjenner. Så hvis dette kommer i avisen, er jeg tatt på fersken, sier han leende.

PLANTEJAKT

Unni Unhjem brukte Black Fridaymorg­enen på å finne noen planter til en billig penge. Det fant hun. To planter ble kjøpt, som hun bar ut fra Sandens i nitiden fredag morgen. Hun synes det er gøy med Black Friday, men har noe blandede følelser.

– Det er jo forbrukere­ns dag, med masse kjøp. Men jeg er jo med på det selv, så jeg skal kanskje ikke si noe. Det er gøy å vaere med, sier Unni Unhjem.

– Jeg har ønsket meg en slik plante en stund. Da er det bare å løpe ned på Black Friday. Men det holder med to planter, jeg har ikke plass til flere, sier hun og ser på sitt nyinnkjøpt­e «minijuletr­e».

– BARE NOE VAS

Tre karer som definitivt ikke tar del i jakten på gode tilbud er Rolf Ommundsen, Øystein Berntsen og Bjørn Olsen. De satt heller på Jordbaerpi­kene for å drikke en kopp kaffe og spise en vaffel. Det forteller de at de har gjort hver dag de siste ti årene.

– Black Friday er bare noe vas. Det er bare butikkene som tjener på det. De vet hva de gjør, de som jobber der. Jeg har det jeg skal ha av ting hjemme, så jeg skal ikke kjøpe noe. Folk bare kjøper og kjøper og kjøper, sier Rolf Ommundsen

med god støtte fra sine kamerater rundt kaffeborde­t.

Senterlede­r på Sandens, Christina Omland, forteller at i dag, på Black Friday, har hun og de øvrige ansatte på senteret den beste jobben i verden.

– I dag er vi en god heiagjeng og sjekker stemninga på butikkene. Dette er forbrukern­e sin dag, og absolutt en dag å shoppe på. På denne fredagen pleier vi å selge fem ganger så mye som vanlig, sier Omland.

Hun forteller at omtrent 90 prosent av senterets butikker er med på Black Friday. Noen butikker har kjørt Black Week, og noen butikker har til og med kjørt Black Month. Hun forteller at da Elkjøp tyvstartet handledage­n med Black Friday-tilbud på torsdag, ble det helt vilt.

 ??  ?? Gunnar Skaar fant noen gode tilbud på Dressmann.
Gunnar Skaar fant noen gode tilbud på Dressmann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway