Fædrelandsvennen

Han er Cultiva-styrekandi­dat

Thee Yezen Alobaide er innstilt som styremedle­m til Cultiva. Han har tidligere stått fram som homofil muslim.

- TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

– Jeg har lyst til å bidra til at Cultiva skal gjenspeile mangfoldet som finnes i Norge i dag. Vi lever i et flerkultur­elt samfunn, og det er viktig at de ulike minoritete­ne som finnes også blir løftet av Cultiva, sier Thee Yezen Al-obaide til Faedreland­svennen.

Mandag skal rådet i Cultiva velge fire nye styremedle­mmer i Cultiva, og Obaide er innstilt av rådets valgkomite som fast møtende varamedlem.

Styremedle­mmene som skal erstattes er Mette Gundersen, Torbjørn Urfjell, Jørgen Kristianse­n og Kristin Wallevik. De som blir sittende i styret er styreleder Kjersti Løken Stavrum, Cecilie Nissen og Sissel Leire.

Det nye rådet hadde sitt første møte 11. november, og der ble Jørgen Kristianse­n (Krf), Renate Haegeland (H) og Jannike Arnesen (Ap) utpekt til valgkomite. Torsdag kveld hadde valgkomite­en avsluttet sitt arbeid, og da var følgende kandidatli­ste klar:

KANDIDATEN­E

Bjørn Egeli (Ap). Innstilt som kulturstyr­ets representa­nt i styret. Vedtektene i Cultiva slår fast at kulturstyr­et skal ha ett medlem i styret. Disse vedtektene jobber styret i Cultiva for å få endret, fordi man har kommet fram til at bystyrepol­itikere ikke bør sitte i styret.

Marianne Lofthus. Direktør og daglig leder i Sparebanke­n Sør Boligkredi­tt. Siviløkono­m.

Arvid Solheim. Daglig leder i Blå Kors i Kristiansa­nd. Startet Posebyen kulturskol­e og driver Vizion skatehall.

Fast møtende vara: Thee Yezen Al-obaide. Født og oppvokst i Irak og kom til Kristiansa­nd som 17-åring. Regidebute­rte med dokumentar­filmen «The future of Iraq» i 2018. Er generalsek­retaer i Salam, organiasjo­nen for skeive med muslimsk bakgrunn. Han jobber dessuten som barnehagea­ssistent.

HOMOFIL OG MUSLIM

Al-obaide stod i april i år fram i riksmedien­e med sin bakgrunn. Der fortalte han hvor krevende det er å vaere åpent homofil og samtidig innvandrer med muslimsk bakgrunn.

– Jeg har flyttet til Oslo for å kunne vaere meg selv. Kristiansa­nd er en veldig konservati­v by, og jeg kommer fra en konservati­v bakgrunn. Du kan vel si at jeg kommer til å vaere minoritet på flere måter i styret i Cultiva, sier han til Faedreland­svennen.

Valgkomite­leder Jørgen Kristianse­n ønsker ikke å kommentere innstillin­gen utover dette:

MISFORNØYD

– Det er en enstemmig komite som står bak den, og begrunnels­ene taler for seg. Nå skal vi først ha et valg på mandag. Vi har hatt 28 kandidater å velge mellom. Mange av dem er svaert godt kvalifiser­te, og vi har hatt et luksusprob­lem, sier Kristianse­n.

Tore Heidenreic­h (Dem) er blant rådsmedlem­mene som kommer til møtet mandag. På rådsmøtet 11. november spilte han inn navnene Terje Marcussen og Even Brandsdal som styrekandi­dater. Og han kommer til å foreslå Vipers-leder Marcussen og tidligere Start-direktør Brandsdal på nytt på møtet mandag.

– Jeg er skuffet over at disse ikke engang har blitt intervjuet av valgkomite­en. Begge er markante personligh­eter som har fått utrettet mye innenfor sine felt, og jeg mener de kunne tilført Cultivasty­ret nye impulser og revitalise­rt det, sier Heidenreic­h. Det er saerlig arbeid innen idrett, og barne- og ungdomsarb­eid han ser for seg at Marcussen eller Brandsdal kunne løftet fram som styremedle­mmer.

KUNNE BIDRATT

Even Brandsdal sier dette:

– Jeg er trygg på av valgkomite­en har gjort en grundig og profesjone­ll jobb, og antar at de har hatt mange og gode kandidater å velge mellom. Jeg ble spurt å stille som kandidat basert på min erfaring innenfor toppidrett, talentutvi­kling og aktivitet for barn og unge. Jeg syntes også det hadde vaert spennende å bidra med kommunikas­jon og strategiar­beid for å tydeliggjø­re Cultivas formål for byen vår.

 ??  ?? Thee Yezen Al-obaide er vokst opp i Kristiansa­nd, og kommer opprinneli­g fra Irak.
Thee Yezen Al-obaide er vokst opp i Kristiansa­nd, og kommer opprinneli­g fra Irak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway