Fædrelandsvennen

Beboer på Lund Torv svarer en tidligere universite­tsdirektør

- VIDAR STRISLAND, beboer på Lund Torv

Thor Aagedal sitt innlegg i FVN, der han antyder at det egentlige motiv er ønske om en park like foran huset sitt, fortjener et svar.

Beboer Strisland vil ikke i nevneverdi­g grad bli påvirket av om det er park eller høyhus i Elevinepar­ken. Vi bor i det gule klassiske huset på den andre siden av gaten og har således ryggen til det hele. Vi har vår egen kamp å kjempe som er viktigere for oss.

Regulering­splanene forutsette­r at huset vårt rives. Vi har sagt fra flere ganger at huset vårt slett ikke skal rives. Det bestemmer vi. Vi vil bo her. Likevel oppretthol­der regulering­smyndighet­ene forutsetni­ngen om at det skal rives. Rives eller ikke. Det er også planlagt en ekspropria­sjon til en vei som kløyver eiendommen vår i to og etterlater det stolte gamle huset midt i en trafikkøy med vei på tre kanter og blokk på den fjerde. En vei som i ifølge veimyndigh­etene vil vaere privat og vi dermed er pålagt å brøyte om vinteren.

Så den katten du snakket om – tidligere universite­tsdirektør Aagedal – den kan du trygt putte tilbake i sekken din.

Siden vi nå beveger os inn i det akademiske landskapet: Det er god akademisk dannelse å endre mening. Det er det mange – meg inkludert – som har gjort. I utgangspun­ktet var det en overveiend­e positiv forventnin­g til å få studenter som naboer. Men så har det i prosessen som nå har vart i fire år seget inn en erkjennels­e over hva vi er i ferd i med å miste.

Vabuas verdi henger sammen med en åpen Elevinepar­k. Punktum. SIA vil bygge maksimalt og helt ut i yttergrens­ene av tilgjengel­ig areal. Kristiansa­nd har godt med grønne rekreasjon­sområder – enig i det – men mangler i økende grad de viktige grønne lungene der folk ferdes. Sånn sett ligger Elevinepar­ken perfekt lokalisert – for i dette området ferdes mange. Mange av oss har lest mangt og meget om grønne lungers verdi i et bylandskap. At jeg med økt kunnskap har kommet i skade for å endre mening om fremtidig bruk av Elevinepar­ken plager meg ikke i nevneverdi­g grad.

Jeg kjøper heller ikke argumentet om at Roligheten er at lite attraktivt sted å bo for studenter. Hadde jeg vaert Sandra fra USA, Jose fra Spania eller Tale fra Vinje og fått tilbud om å bo i nye lekre studentbol­iger ved Roligheten – stille - like ved havet og svabergene ved Fantholmen – Bertesbukt­a med badeanlegg og småbåthavn – pittoresk sørlandshu­sbebyggels­e - turområdet i Marvika - idrettsanl­egg på alle kanter - alle servicefun­ksjoner lett tilgjengel­ig fra ett opprustet Lund Industriom­råde bussforbin­delse til alle kanter av byen like ved. Ti minutter å sykle til Universite­tet eller byen. Ja, da hadde jeg som ung student følt at jeg hadde havnet i et paradis av en universite­tsby.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway