Fædrelandsvennen

Tre punkter Start må treffe på

Ventetiden er endelig over. Tre uker etter serieavslu­tningen mot Notodden skal Start spille årets viktigste kamp mot KFUM Oslo søndag. I potten ligger et dobbeltmøt­e mot laget som ender tredje sist i Eliteserie­n. Alle forventer at det blir Start.

- PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN

Twum på egen banehalvde­l. Vi så det igjen i internkamp­en på Sparebanke­n Sør søndag. Blant annet hadde Twum, som trolig har spilt seg ut av laget, en ny fael involverin­g. I tillegg så vi «b-laget» til Start fikk en stor sjanse da stopperpar­et Jørgensen og Lowe gikk i samme duell.

Saerlig sistnevnte kan “falle ut” i deler av kamper. Nå må han vaere på i 90 minutter.

Dette er en vanskelig nøtt å knekke for en trener. Det er vanskelig å trene bort personlige feil. I tillegg kan stort fokus på feil føre til konsekvens­tenkning og gå utover den nødvendige selvtillit­en og motet en trenger for å prestere.

Her er vi inne på det tredje punktet, som handler om å tørre. For ofte synes jeg vi ser Start-spillere som vegrer seg for å sende pasninger fremover i banen, vende opp når de har mulighet eller sette fart på når rom åpner seg foran dem. Det har bedret seg fra tidligere i sesongen, men det er nå det gjelder. Hodet må opp, og skuldrene må ned. Backene må med i angrep, og driblere som Aron Sigurdarso­n og Eman Markovic må tørre å utfordre for å skape overtall og selvtillit i laget.

Saerlig sistnevnte blir spennende å se. Markovic har hatt stadig stigning, og ser meget sprek ut på trening. 20-åringen, med hele 46 aldersbest­emte landskampe­r for Norge, har alle forutsetni­nger for å bli en toppspille­r i Norge.

Så gjelder det for ham som alle andre med gul og svart drakt søndag.

Løp til krampa tar dere, og nyt øyeblikket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway