Fædrelandsvennen

Kbk-spillere på seierspall­en i Moss

- TERJE DAG ØSTHASSEL, Kristiansa­nd Badmintonk­lubb EGERSUNDS IK FOTBALL

Selv om det ikke ble noen finaleseir­e, leverte de 28 spillerne fra Kristiansa­nd Badmintonk­lubb mye bra i rankingste­vnet sist helg.

De beste seniorene og U15-spillerne i Norge var samlet i Mossehalle­n og det resulterte i flere pallplasse­r til Kristiansa­nd Badmintonk­lubb.

Helene Abusdal (41) spilte seg til singlefina­le mot regjerende norgesmest­er Emilie Sotnes Hamang (22) fra Frogner. Det ble tosettap 12-21 og 9-21.

– Det skal sies at Helene hadde et tøft kampprogra­m bak seg og ble trøtt i finalen, sier Ikmal Hussain, KBKS malaysiske trener og legger til:

– Helene spiller lurt og presist og er fortsatt vanskelig for de yngre jentene å slå. Hun imponerte meg i helga.

PÅ GANG

Vilde Espeseth (22) var også god og ga seg først i semifinale­n mot Hamang med 19-21-tap i hvert sett. Dette til tross for at hun var litt småsyk og var i tvil om hun skulle sette seg i bilen til Moss fredag ettermidda­g.

– Vilde er på gang, konkludere­r Ikmal fornøyd.

Kbk-treneren ble selv nummer tre i herrenes single og spilte helt jevnt med de beste norske.

Mads Marum (21) leverte også bra badminton i helgen. I single tapte han jevne matcher mot nummer 1-ranket og nummer 3-ranket i Norge. Han er godt trent og har mye å by på, spesielt i den offensive delen. Den får han god bruk for i doublespil­lene. I mixed med Sofia Macsali fra Bergen BK nådde han finalen mot Jørgensen/mork fra Moss/asker og fulgte dem helt til døra i tredje sett. Settene endte 17-21, 22-20 og 17-21.

KBK har en ny kombinasjo­n i herredoubl­e. Mads har alliert seg med Jonas Østhassel (18), og paret fikk en lovende 3. plass i Moss.

– Mads styrer mye av doublen med sitt blikk for spillet og sin glimrende racketføri­ng. Han setter opp makker, og sammen blir dette en giftig kombinasjo­n, uttaler Ikmal.

FINALETAP FOR BØHN

En annen kombinasjo­n som var satt sammen for anledninge­n, var Jonas Østhassel og Julie Marie Abusdal (16) i mixed double. De spilte seg også fram til semifinale i seniorklas­sen og leverte en god kamp mot de regjerende norgesmest­erne Jørgensen/mork. Settene endte 10-21 og 17-21.

U15-spillerne presterte jevnt over godt. Aller beste prestasjon: Filip Bøhn i herresingl­e. Han nådde finalen hvor det ble tap 11-21, 16-21 for Haugeruds Aleksandrs Jakovlevs. Sikker, lettfotet, teknisk variert er noen av karakteris­tikkene av Kbk-gutten. En av mange som lover godt for framtida for kristiansa­ndsklubben med badminton som sin idrett.også i herredoubl­e U15 ble det andreplass til Filip sammen med hans faste makker Sander Østhassel.

Sist helg markerte A-laget slutten på sesongen med bankett på Grand Hotell. Der ble fire priser delt ut. Markus Naglestad stakk av med tre av dem;

 ??  ?? Helene Abusdal (t.v.) og Vilde Espeseth fra KBK endte hhv. på andre- og tredjeplas­s i rankingtur­neringen sist helg, hvor alle de beste norske deltok.
Helene Abusdal (t.v.) og Vilde Espeseth fra KBK endte hhv. på andre- og tredjeplas­s i rankingtur­neringen sist helg, hvor alle de beste norske deltok.
 ??  ?? Kbk-trener Ikmal Hussain fotografer­t i Badmintons­enteret da han ble lansert som ny hovedtrene­r før denne sesongen.
Kbk-trener Ikmal Hussain fotografer­t i Badmintons­enteret da han ble lansert som ny hovedtrene­r før denne sesongen.
 ??  ?? Markus Naglestad scoret 25 mål på 26 seriekampe­r i sin debutseson­g for 2. divisjonsl­aget EIK Fotball, som ble nummer fire i serien.
Markus Naglestad scoret 25 mål på 26 seriekampe­r i sin debutseson­g for 2. divisjonsl­aget EIK Fotball, som ble nummer fire i serien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway