Fædrelandsvennen

Brannherje­t skole kan bli flyttet

Etter brannen på Vigvoll skole vil kommunen framskynde arbeidet med å se på om skolen skal flyttes. De vil vurdere hele skolestruk­turen i området.

- TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no

Det var natt til fredag 1. november at det brøt det ut brann på Vigvoll skole på Hånes. Administra­sjonsbygge­t på skolen ble totalskade­t, mens øvrige bygninger ikke ble rammet.

Vigvoll er en ungdomssko­le med 166 elever og mellom 20 og 30 ansatte. Assisteren­de oppvekstdi­rektør i Kristiansa­nd, Svein Tore Kvernes, opplyser til Faedreland­svennen at det ikke er avklart om administra­sjonsbygge­t blir bygd opp igjen. Hele skolen kan bli flyttet.

– IKKE KAPASITET

«Ut fra det faktum at skolen (uavhengig av brannen) ikke vil ha kapasitet til elevtallet i området om fire til seks år og at skoletomta er svaert begrenset, er det naturlig og nødvendig å vurdere hvorvidt skolen heller bør lokalisere­s annet sted», skriver Kvernes i en epost.

Han opplyser at brannen framskynde­r dette arbeidet.

«Brannen har gjort at arbeidet/ vurderinge­ne må gjøres noe tidligere (ett år) enn vi hadde planer om», skriver Svein Tore Kvernes.

VIL SE PÅ SKOLESTRUK­TUREN

Politikern­e vil bli orientert om dette i formannssk­apsmøtet for den nye storkommun­en 4. desember. I sakspapire­ne her kommer det fram at skolen har kapasitet til maksimalt 220 elever og at elevtallet på sikt vil naerme seg 270.

«Som følge av utbygginge­n av Lauvåsen øker elevtallet i Hånesområd­et og vil gi kapasitets­utfordring­er både på barnetrinn­et og ungdomstri­nnet. I forslaget til økonomipla­n 2020-2023 er denne utfordring­en saerskilt pekt på», heter det .

Det foreslås at man ser på hele skolestruk­turen i området.

«På denne bakgrunn foreslås det igangsatt et arbeid med vurdering av skolestruk­turen på både barne- og ungdomstri­nnet. Også området Tveit bør tas med i vurderinge­n ut fra den geografisk­e sammenheng­en som er til Hånes», heter det.

MISTENKER PÅSATT BRANN

Politiet har tidligere uttalt at det er gjort funn på stedet etter brannen, men har ikke ønsket å gå i detalj rundt dette. Den krimteknis­ke rapporten er ventet i løpet av uka.

– Krimteknik­er er rimelig sikker på at brannen er påsatt, opplyser politiover­betjent Ole Segberg til Faedreland­svennen.

Ingen er så langt tatt for brannen, og det er heller ingen mistenkte.

 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Kommunen opplyser at det så langt ikke er beregnet hvor mye skadene på Vigvoll skole kostet. Nå er det aktuelt å se på skolestruk­turen i hele området.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND Kommunen opplyser at det så langt ikke er beregnet hvor mye skadene på Vigvoll skole kostet. Nå er det aktuelt å se på skolestruk­turen i hele området.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway