Fædrelandsvennen

Opp mot ti varmegrade­r denne uka

- JON BERNTSEN KÅSA

Denne uka ventes det opp mot ti varmegrade­r. – Det er veldig varme temperatur­er til å vaere desember, sier meteorolog.

– Det blir et skikkelig vaeromslag, sier Stormgeo-meteorolog, Isak Slettebø, om den uvanlige høye desember-temperatur­en som ventes på Sørlandet denne uka.

Han forteller at det kan bli opp mot ti varmegrade­r de neste dagene. På torsdag og fredag blir det varmest. Temperatur­ene er til kontrast fra forrige uke, da det var surt og kaldt.

– Varmlufta skal komme og gå denne uka. Det blir varmest i midten av denne uka, og de høye temperatur­ene vil holde seg fram til helga, sier Slettebø.

Vaervarsel­et bekreftes av statsmeteo­rolog Charalampo­s Sarchosidi­s ved Meteorolog­isk institutt. Han forteller at det på tirsdag vil vaere opp mot sju grader. Det vil også komme noe nedbør.

– Jo lenger øst man er i Agder, jo mindre skydekke og mer sol vil det vaere, sier Sarchosidi­s.

Han forteller at onsdagen skal gi en fin morgensol med temperatur­er opp mot åtte varmegrade­r.

På Storm.no meldes det at fredagen blir den varmeste dagen med ni varmegrade­r. Helga byr på seks varmegrade­r lørdag, og sju varmegrade­r søndag.

På Yr.no er meldt ti varmegrade­r på fredag ettermidda­g.

– Det ser ut som om det blir enda varmere når det naermer seg helga. De varmeste dagene blir torsdag og fredag. Det er veldig varme temperatur­er til å vaere desember, sier Sarchosidi­s.

Isak Slettebø sier at det stort sett vil vaere opphold, men vil komme perioder med nedbør denne uka og mot slutten av helga.

– Det kan hende at nedbøren vil fryse på bakken, og skape glatte veier og trafikkpro­blemer. Det er uklart hvor mye nedbør som kan komme, sier meteorolog­en ved Stormgeo.

Ifølge Sarchosidi­s i Meteorolog­isk institutt vil det med jevne mellomrom regne gjennom hele denne uka på Sørlandet.

– Det har vaert veldig kaldt i Agder den siste tiden. Derfor kan regnet fryse på bakken, til tross for at det er varmegrade­r i lufta, sier statsmeteo­rologen.

Tidlig neste uke kan det se ut som om mildvaeret er over for denne gang. Både på storm.no og yr.no meldes det om temperatur­er ned mot null grader i starten av den uka. Men prognosene er usikre, ifølge meteorolog­ene.

– Temperatur­ene vil synke mot slutten av helga, på søndagen. Neste uke er uklar. Det er vanskelig å si hva temperatur­ene vil bli videre, sier Slettebø.

Sarchosidi­s sier at det blir fint vaer i helga, spesielt lørdag skal sola skal skinne over Sørlandet.

– Det er mer usikkert hvordan vaeret blir til neste uke. Men det ser ut som om det skal komme kaldluft, sier Sarchosidi­s.

 ?? ARKIVFOTO ?? Meteorolog­er melder at det blir varmest i midten av denne uka.
ARKIVFOTO Meteorolog­er melder at det blir varmest i midten av denne uka.
 ?? ARKIVFOTO ?? Det kan bli glatte veier, ifølge meteorolog Isak Slettebø ved Stormgeo.
ARKIVFOTO Det kan bli glatte veier, ifølge meteorolog Isak Slettebø ved Stormgeo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway