Fædrelandsvennen

Slutter i Fundament

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Med-gründer Øystein Hjorthaug har solgt aksjene sine i Kommunikas­jonshuset Fundament og sendt sin oppsigelse. Han begynner for seg selv.

– Jeg ønsker ikke gullklokke. Nå har jeg vaert med på å bygge opp denne virksomhet­en i snart 20 år, og det er en tid for alt, sier Øystein Hjorthaug (46).

Virksomhet­en han viser til, ligger nå i Kommunikas­jonshuset Fundament AS og dreier seg om reklame og kommunikas­jon i vid forstand.

RYDDING ETTER VEKST

Som Faedreland­svennen meldte nylig, er Fundament inne i en opprydning­sfase etter kraftig vekst. Totalt ti personer er i ferd med å forlate selskapet, fire av dem etter å ha blitt sagt opp.

Øystein Hjorthaug – gründer og ti prosent aksjonaer – er altså en av de ti.

– Aksjene mine har jeg solgt til Cecilie Fosselie, som er leder for kreativ avdeling, og som jeg selv ansatte for sju år siden. Det var en prosess som begynte allerede sist vår. Min beslutning om å tre ut av Fundament, har også vokst fram over tid og er uavhengig av den pågående nedbemanni­ngen. Jeg har gått ut av ledergrupp­a, sluttet som byråsjef og sendt min oppsigelse, forteller Øystein Hjorthaug, som fortsatt jobber i Fundament.

TIL MARKENS 9

Planen er å starte et eget rådgivings­selskap innen strategisk kommunikas­jon.

– Jeg flytter bort i Markens gate 9 (hvor flere selvstendi­g naeringsdr­ivende leier kontorplas­s, red. anm.) og starter opp. Der skal jeg altså drive egen virksomhet, men også samarbeide med Kommunikas­jonshuset Fundament – ikke konkurrere med dem. Det ligger også an til samarbeid med en annen person, men det er litt under radaren ennå, antyder Hjorthaug. Han oppsummere­r slik:

– Dette er en gyllen anledning for meg til å gå videre og starte noe nytt som jeg brenner for.

 ?? ARKIVFOTO: JACOB BUCHARD ?? Øystein Hjorthaug forlater Kommunikas­jonshuset Fundament og starter egen virksomhet innen strategisk kommunikas­jon. Bildet er tatt i en annen sammenheng.
ARKIVFOTO: JACOB BUCHARD Øystein Hjorthaug forlater Kommunikas­jonshuset Fundament og starter egen virksomhet innen strategisk kommunikas­jon. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway