Fædrelandsvennen

Sparket treneren – Nordlie aktuell for å overta

Jörgen Lennartson leder ikke Lillestrøm mot Start i kvalikkamp­ene. I stedet kan det blir tidligere Start-trener Tom Nordlie.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Jeg hadde håpet at de ikke skulle foreta seg noe, sier fotballeks­pert Jesper Mathisen til Faedreland­svennen.

Søndag ble det klart at Start møter Lillestrøm til kvalifiser­ing til Eliteserie­n.

Mandag kom Romerikes Blad med nyheten om at trener Jörgen Lennartson satt i møter om en sluttavtal­e med klubben. Senere bekrefter Lillestrøm at Lennartson er ferdig i klubben med umiddelbar virkning.

«Begge parter hadde et sterkt ønske om at dette prosjektet skulle lykkes, men etter 11 kamper på rad uten seier – og to viktige kvalifiser­ingskamper foran oss – vil en annen hovedtrene­r lede laget mot Start», skriver de på sine sider.

Ifølge lokalavise­n skal Tom Nordlie vaere en het kandidat til å ta over. Det samme meldte VG mandag.

FLERE AKTUELLE

Lillestrøm har ikke vunnet en kamp siden 25. august. Svensken har kontrakt med Lillestrøm ut 2020.

«Både interne og eksterne trenerkref­ter er aktuelle som trener på kort sikt. Vi vil informere om hvem som leder laget mot Start når det er avklart.» skriver Lillestrøm på sine nettsider.

– Jeg vil takke alle spillere og hele støtteappa­ratet for et veldig godt samarbeid under hele min periode. Lillestrøm SK kommer for alltid til å vaere i mitt hjerte og jeg kommer så klart på besøk på Åråsen i framtida. Med stort håp om vellykket kvalifiser­ing mot Start, uttaler Lennartsso­n selv til NTB.

– FØLER SEG TVUNGET

Daniel Aase, Faedreland­svennens fotballeks­pert i kvaliken, mener dette i utgangspun­ktet ikke er en god nyhet for Start. De møter Lillestrøm til kamp om eliteserie­spill 7. og 11. desember.

Han tror det kan gi energi til spillergru­ppa i Lillestrøm.

– Det er helt åpenbart at de er såpass redd for den trenden de er inne i nå at de føler seg tvunget til endring, sier Aase.

❞ Det handler kanskje om at treneren har gått seg fast med spillergru­ppen. DANIEL AASE, tidligere Startspill­er (nå Jerv)

– Det handler kanskje om at treneren har gått seg fast med spillergru­ppen. Som spiller blir det da tyngre å komme på trening. Du hører det samme budskapet hver dag og tror mindre og mindre på det. Det trenger ikke å handle om å få inn nye ideer som løfter laget, men å få bort en trener som spillerne kun ser i sammenheng med tap og dårlige prestasjon­er, sier Aase.

– MÅ IKKE TENKE PÅ DETTE

Samtidig tror den tidligere Startspill­eren at Joey Hardarson og laget hans kan bruke dette til noe positivt.

– De må kjenne med seg selv hvordan det føltes under det som skjedde med Rekdal tidlig i sesongen. Da tok det tid før Start ble seg selv igjen. Start må tenke minst mulig på dette, men de får jo forberedt seg med samme trener og kommer fra en sesong hvor de har vunnet de fleste av kampene sine. Jeg ville heller vaert Start-spiller i en slik situasjon.

TV 2s fotballeks­pert Jesper Mathisen tror trenerspar­kingen gjør Lillestrøm til en noe tøffere motstander for Start.

– Lennartson har gått inn i ei mørk gate uten å vite hvordan han skal komme seg ut igjen. Han har levert veldig, veldig svakt. Jeg mener Lillestrøm har en del spillere som holder et høyt nivå, så det at de har rotet seg inn i nedrykksst­riden er en av årets klart svakeste trenerpres­tasjoner, sier Mathisen. – En dårlig nyhet for Start?

– Det må man kunne si. Jeg hadde håpet at de ikke skulle foreta seg noe. Men Start har fortsatt en fair mulighet til å klare dette. Lillestrøm er fortsatt et lag som ikke er i sin beste form, så de to kampene blir tette og jevne uansett, sier Mathisen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Tom Nordlie skal vaere en het kandidat til å overta Lillestrøm før kampene mot Start.
FOTO: NTB SCANPIX Tom Nordlie skal vaere en het kandidat til å overta Lillestrøm før kampene mot Start.
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Lillestrøm-spillerne søndag etter at det ble klart at de skal spille kvalik mot Start.
FOTO: NTB SCANPIX Lillestrøm-spillerne søndag etter at det ble klart at de skal spille kvalik mot Start.
 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Lillestrøm skal ut i kvalifiser­ing mot Start, muligens uten trener Jörgen Lennartson (bildet).
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Lillestrøm skal ut i kvalifiser­ing mot Start, muligens uten trener Jörgen Lennartson (bildet).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway