Fædrelandsvennen

Slik spilte Norge

- VURDERT AV ÅGE HARALD DRANGSHOLT ÅGE HARALD DRANGSHOLT

SILJE SOLBERG

13 redninger/17 skudd. Fikk en god start, men slet utover i 1. omgang på skuddene fra Ana Gros. Etter pause fikk hun langt enklere arbeidsopp­gaver bak et sterkt norsk forsvar, og da kom redningene.

ANDREA AUSTMO PEDERSEN

1 redning/4 skudd. Kom inn ti minutter før slutt da Slovenia var fullstendi­g sluttkjørt­e. Fikk aldri mulighet til å vise seg skikkelig fram.

EMILIE HEGH ARNTZEN

2 mål/5 skudd/4 tekniske feil. Sto bak kanskje kampens prestasjon i sluttminut­tene med en pasning til Herrem bak ryggen. Flere målgivende pasninger, men rotet bort ballen flere ganger og fikk aldri vist fram skuddet sitt.

HEIDI LØKE

4 mål/6 skudd/0 tekniske feil. Kom inn i 1. omgang, og fikk et bedre defensivt tak på den slovenske storskytte­ren, Ana Gros. Skaffer straffekas­t og utvisninge­r, og god fra streken.

SILJE WAADE

2 mål/4 skudd/1 teknisk feil. Bidro med et par flotte kontringsm­ål i starten av begge omganger. Leverer en grei jobb i forsvaret før hun overlater plassen til Moa Högdahl.

STINE BREDAL OFTEDAL

3 mål/7 skudd/1 teknisk feil. Kapteinen bidrar med god fart i det norske angrepsspi­llet, og gir rom for skuddarmen til Bakkerud. Men svak skudduttel­ling trekker ned.

MALIN AUNE

1 mål/1 skudd/0 tekniske feil. Fikk noen få minutters spilletid i sin Em-debut etter kneskade mot slutten av 1. omgang, og fikk aeren av å sende Norge i ledelsen 13–12 til pause.

KARI BRATTSET DALE

3 skudd/1 mål/1 teknisk feil. Den vanligvis så treffsikre strekspill­eren slet tungt innledning­svis, og spilte etter hvert bare forsvar i 1. omgang. Viktig defensivt da Norge virkelig fikk tak på det slovenske angrepet i 2. omgang.

MOA HÖGDAHL

2 skudd/1 mål/0 tekniske feil. Meget god i forsvar da Norge storspilte i forsvar etter pause. Viste også godt overblikk med et par utsøkte pasninger.

MARIT RØSBERG JACOBSEN

8 mål/9 skudd/0 tekniske feil. Vårt beste kontringsv­åpen før pause med full uttelling på tre skudd. Fortsatte i samme stil etter pause, ikke minst i sluttminut­tene da Slovenia raknet.

INGVILD BAKKERUD

6 mål/8 skudd/1 teknisk feil. Ekstremt viktig da hun med tre raske mål snudde til ledelse for Norge før pause. Mesterskap­sdebutante­n spilte som hun hadde lang erfaring, og bant sammen det norske forsvaret og traff godt med skuddene. Norges beste.

CAMILLA HERREM

6 mål/7 skudd/0 tekniske feil. Lynraskt framme når kontringss­jansene byr seg, og treffer igjen på de aller fleste avslutning­ene. Også flink til å snappe ballen i forsvar.

SANNA SOLBERGISA­KSEN

Fikk aldri tak på Ana Gros i forsvar i 1. omgang, og måtte overlate plassen som venstre toer til Heidi Løke.

MARTA TOMAC

1 mål/1 skudd/1 teknisk feil. Kommer inn mot slutten av begge omganger, og bidrar før pause til at Norge snur fra å ligge under til ledelse. Fikk ikke vist fram skuddarmen sin slik hun har gjort for Vipers i år.

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Norge tok en solid 36-20-seier over Slovenia mandag.