Fædrelandsvennen

Trenerspar­kingen er ingen god nyhet for Start

- SPORTSLEDE­R PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN

PÅL W. JØRGENSEN

Noen timer senere, etter tidenes nedrykksdr­ama i Eliteserie­n, ble det klart at dobbeltkam­p mot Lillestrøm står mellom Start og spill på øverste nivå i 2020.

Dramaet fortsatte mandag.

Oppgjørene får en helt ny dimensjon med trenerspar­kingen på Åråsen mandag formiddag.

For Starts del tror jeg sjansen for Eliteserie­spill hadde vaert større om Jörgen Lennartsso­n, som har sett energiløs ut i det siste, hadde fortsatt.

Om det blir Tom Nordlie eller noen andre som får ansvaret mot Start, øker sjansen for å blåse mer liv i spillerne enn det svensken har klart.

Lillestrøm er større favoritter nå enn de var søndag kveld, men håpet lever i aller høyeste grad.

Det er det flere grunner til. ● paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Den åpenbare er romeriking­enes uhyre svake form. De har ikke vunnet en fotballkam­p siden de slo Haugesund borte 25. august. Laget lå midt på tabellen og hadde like mange poeng opp til medalje, som de hadde til nedrykk. ●

Siden har de slitt voldsomt og gått 11 kamper uten å vinne. I høst har de vaert dårligst i toppdivisj­onen, med fattige fem poeng og kun sju mål siden forrige seier. ●

Så er spørsmålet hva en ny trener kan få til på noen dager, under et enormt press, og med hovedstads­pressen hengende over seg de neste 9-10 dagene.

Start kan forberede seg i ro og mak.

Planen kommer til å kle dette laget godt. Jeg tror vi får se et mer kompakt Start-lag som vil kjøre kontringer på Lillestrøm. Holde nullen hjemme lørdag blir antakelig et av hovedmålen­e.

Så blir det til slutt små marginer som avgjør i to målfattige oppgjør.

«Start er det beste kontringsl­aget i 1. divisjon. Dette laget kommer til å kontre seg opp i Eliteserie­n», sa Nest Sotra-trener Steffen Landro etter å ha møtt Start i høst.

La oss håpe han får rett til slutt. ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● Start gjorde sin del av jobben, uten å sprudle, da KFUM Oslo ble slått 1-0 hjemme på Sparebanke­n Sør Arena søndag.

 ??  ?? Jörgen Lennartson fikk mandag sparken i Lillestrøm.
Jörgen Lennartson fikk mandag sparken i Lillestrøm.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway