Fædrelandsvennen

Stappfullt på julemarked

Allerede halvtimen etter julemarked­et åpnet var det stappfullt på Grimsvolle­n. Etterlengt­et julestemni­ng var det mange som satt pris på.

- TEKST: JON BERNTSEN KÅSA jon.berntsen.kasa@fvn.no

Julenissen og flere hundre andre fant veien til Grimsvolle­n julemarked.

– Nissen har bare kledd seg ut. Jeg skal si det til alle sammen, sa seksåringe­ne Malin og Fredrikke til julenissen under Grimsvolle­n Julemarked. De lot seg absolutt ikke lure av den avslørte Per Kullerud.

Seksåringe­ne sine mødre, Cathrine Sviggum og Elise Bratland, roser tiltaket til å arrangere julemarked på Grim også i år.

– Det er kjempehygg­elig. Det passer bra med julestemni­ng nå, sier Elise Bratland.

– TREFFER FOLK DU IKKE HAR SETT PÅ FLERE ÅR

Grimsvolle­n var stappfull under årets utgave av julemarked­et. Etterlengt­et julestemni­ng var det mest brukte svaret Faedreland­svennens utsendte spurte folk om hvorfor de tok turen.

Jan Birkeland forteller at han bor rett over bekken. Da var det ikke lange turen for ham å dra til messa. Han hadde akkurat kommet da Faedreland­svennen traff ham i 14-tida. Men han hadde allerede rukket å få kjøpt seg sylte, noe han absolutt ikke var alene om.

– Når svigermor ikke gidder å lage lengre, må du kjøpe sylte selv, sier han leende med en pølse i hånda.

Birkeland roser alle som jobber for å få til et arrangemen­t som virkelig gir han julestemni­ng.

– Det er imponerend­e at folk gidder å jobbe lenge for å få dette til. Man får virkelig julestemni­ng. Man møter mange gamle kamerater som man ikke har sett på flere år. Også plutselig er alle sammen her, sier han smilende.

– GÅR EN LAPP I MINUTTET

Om du synes du har mye å gjøre på jobb, bør du gi en tanke til gjengen som serverte pølser, kaffe, gløgg og lapper til besøkende under julemarked­et. Der var det veldig hektisk for de fem-seks frivillige bak disken.

– Vi har vel kjøpt inn flere hundre pølser. Men det er lapper vi selger mest. Det går en lapp i minuttet, sier Astrid Haugestad mens hun steker lapperøre i et skyhøyt tempo.

Hun har bodd i Kristiansa­nd i to år, og er veldig imponert over alle de frivillige som bidrar til julemarked­et.

– Alle er så hjelpsomme og bidrar til å lage et godt arrangemen­t. Jeg er veldig imponert, sier Haugestad.

 ??  ??
 ?? FOTO: JON BERNTSEN KÅSA ?? Julenissen Per Kullerud delte ut mandariner og pepperkake­r til alle barna under julemarked­et. Men han lurte ikke seksåringe­n Malin.
FOTO: JON BERNTSEN KÅSA Julenissen Per Kullerud delte ut mandariner og pepperkake­r til alle barna under julemarked­et. Men han lurte ikke seksåringe­n Malin.
 ?? FOTO: JON BERNTSEN KÅSA ?? – Hvis det ikke er snø, så trenger vi å vaere her for å få julestemni­ng, sa Heidi Gallis Vikstøl (t.h.) som solgte lysestaker sammen med Mette Flottorp.
FOTO: JON BERNTSEN KÅSA – Hvis det ikke er snø, så trenger vi å vaere her for å få julestemni­ng, sa Heidi Gallis Vikstøl (t.h.) som solgte lysestaker sammen med Mette Flottorp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway