Fædrelandsvennen

Han ble Start-fansens store helt. Men etter kampen var det én ting som irriterte ham grenseløst.

Han scoret to mål og ble matchvinne­r. Men Aron Sigurdarso­n klarte ikke helt å glede seg over seieren mot Lillestrøm.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Det er det eneste som står i hodet mitt akkurat nå. Det er et fantastisk resultat, men akkurat nå dveler jeg bare ved den sjansen.

Aron Sigurdarso­n scoret to mål. Men etter seieren over Lillestrøm var det en skuffet islending som møtte pressen. For til tross for et sterkt hjemmeresu­ltat som gir godt utgangspun­kt til møte på Åråsen, var det en sjanse som gnagde på Start-profilen.

– Martin gjorde en fantastisk jobb med å vinne ballen. Så var det opp til meg. Jeg kunne satt laget mitt i en god posisjon. En mer komfortabe­l situasjon. Så scoret de nesten i angrepet etter, sier Sigurdarso­n.

– EN SJANSE JEG TOK

For alene med Marko Maric i Lillestrøm-buret skulle Sigurdarso­n bare sette inn 3–1. Et resultat som hadde gitt Start helt annet utgangspun­kt foran returen.

– Det er lett å se i etterkant at jeg skulle gjort noe annerledes. Det var en sjanse jeg tok. Chippen er helt grei. Går keeper ned så scorer jeg. Jeg må bare glemme det, men akkurat nå er det bare den sjansen som står i hodet mitt, sier han.

Faedreland­svennen spør Joey Hardarson om sjansen. Start-treneren gliser for seg selv. Han ser hva den scoringen kunne betydd for et Start som mer enn noe annet ønsker et opprykk til Eliteserie­n.

– VI BURDE HATT MER

– Han så litt skuffa ut. Det er lett å si i etterkant, men det hadde vaert fantastisk hvis keeperen hadde slengt seg. Så ser det litt rart ut når han velger å avslutte på den måten. Men han scoret to, så han er unnskyldt, sier Hardarson.

– Men den scoringen kunne hatt mye å si?

– Helt klart. Men de får noen sjanser de også. Vi har heller ikke bare den sjansen, men har flere store vi burde utnyttet. 2–1 er bra, et godt utgangspun­kt. Så kjenner vi på en følelse av skuffelse over at vi kunne og burde hatt mer, sier Hardarson.

Som Hardarson sier: Sigurdarso­n scoret faktisk to. Det første på en iskald straffe.

– Jeg og lagkamerat­ene mine er heldige som har unge og ambisiøse keepere som er villig til å stå igjen etter trening. Jeg øver på straffer etter hver trening og KRISTIANSA­ND

jeg visste hva jeg skulle gjøre. Jeg visste jeg kom til å score, sier målscorere­n.

Det andre kom etter en fantastisk pasning fra Wichne, og et skudd fra Sigurdarso­n hvor keeper Maric ikke hadde sine beste sekunder i keeperkarr­ieren.

– Det var en perfekt pasning. Litt heldig med at skuddet gikk inn, men jeg var bare glad for å se den gå inn. Sakte, men sikkert.

Start er i førersetet foran møtet på Åråsen. Men Sigurdarso­n spår et tøft oppgjør.

– Det blir en tøff kamp. De har et godt lag. De er velorganis­erte. Sterke og fysiske. Vi må vaere forberedt, sier Sigurdarso­n.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Aron Sigurdarso­n scoret to, men kjente fortsatt på en viss skuffelse etter kampen mot Lillestrøm.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Aron Sigurdarso­n scoret to, men kjente fortsatt på en viss skuffelse etter kampen mot Lillestrøm.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Aron Sigurdarso­n blir gratulerte etter sitt første Start-mål.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Aron Sigurdarso­n blir gratulerte etter sitt første Start-mål.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway