Fædrelandsvennen

Norge slo tilbake etter marerittst­art

- VILJAM BRODAHL METTE BUGGE

Kritikken haglet mot Norge etter en forferdeli­g start på kampen. Så slo de norske jentene tilbake mot Danmark.

De norske jentene gikk med en kraftig smell mot Nederland fredag ettermidda­g. Med tap for Danmark kunne laget for første gang tape sin andre kamp på rad i et mesterskap siden Atalanta-ol i 1996.

I starten av kampen sto den 23 år lange rekken i fare.

Danmark overkjørte Norge innledning­svis, men da så slo de norske jentene voldsomt tilbake før pause.

I andre omgang slet begge lagene offensivt, men Norge klarte å omsette de nødvendige målsjansen­e.

Til slutt vant de norske jentene 22–19.

MARERITTST­ART

Norge hadde ikke tapt på fem år og ni kamper mot danskene.

Etter en fryktelig åpning på kampen, så det mørkt ut. Før fire minutter var spilt, ledet Danmark 4–0. Da hadde de norske jentene brent flere store muligheter og skuslet bort ballen ved flere anledninge­r.

– Nei, nei, nei! Hva er det vi driver med? utbrøt TV 3s Daniel Høglund.

Like etter gikk klønet Norge bort ballen igjen, og Danmark satte inn nok en scoring. Da så landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n seg nødt til å ta en timeout.

– Verre start på kampen enn dette er det ikke mulig å få. Vi må skjerpe oss, fortsatte Høglund.

– Nå må alarmklokk­ene begynne å gå. Dette er bortimot natta, sa Nrk-kommentato­r Patrick Rowlands.

SEKS MÅL PÅ 24 MINUTTER

Norge slet voldsomt i angrepsspi­llet innledning­svis. I en periode på 24 minutter scoret laget fattige seks mål.

– Vi har store problemer i etablert angrep. Og vi har hatt det i flere kamper i VM, sier Høglund.

Heldigvis for Norges del slet også Danmark med å konvertere målsjansen­e sine.

Så slo de norske jentene kraftig tilbake mot slutten av omgangen. Plutselig var ledelsen til Danmark spist opp. Deretter rykket Norge ifra.

– Vi har snudd det etter marerittst­arten! Jentene viser mental styrke. De har tatt det igjen forsprange­t sakte, men sikkert, kommentert­e Høglund.

Til pause var stillingen 12–9 til Norge.

BOM, BOM, BOM

I andre omgang fortsatte Norge å slite foran mål. Selv om laget sto godt defensivt, skurret det offensivt.

Danmark virket rystet etter den svake avslutning­en på første omgang og slet også med å omsette målsjansen­e.

På et tidspunkt i andre omgang ble det ikke scoret et eneste mål i kampen på 7,5 minutter. Det er svaert uvanlig i håndball.

– Det viktigste nå er tålmodighe­t i angrepsspi­llet, sa Nrkekspert Kenneth Gabrielsen.

Med åtte minutter igjen av kampen ledet Norge 19–17. Dermed ble det en dramatisk avslutning.

Norge holdt unna og vant 22–19.

– Norge tar en livsviktig seier i hovedrunde­n, sa Rowlands.

?? FOTO: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN ?? Camilla Herrem var et frisk puss på kanten. Hun noterte seg for flere mål.