Fædrelandsvennen

På Åråsen blir det duellkraft og løpsstyrke som kommer til å avgjøre.

Start tok Lillestrøm på det Lillestrøm historisk sett er best på. Utgangspun­ktet før returoppgj­øret er strålende.

- PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN

PÅL W. JØRGENSEN,

sportslede­r

Man så det da dommeren blåste av kampen. Jublende Start-spillere og et duknakket bortelag. Det er ingen tvil om hvem som har det beste utgangspun­ktet før returoppgj­øret på Åråsen kommende onsdag.

Joey Hardarsons gutter leverte en gnistrende annenomgan­g – den beste i år tatt motstander­en i betraktnin­g. Tidspunkte­t det skjedde på kunne ikke vaert mer perfekt, i årets aller viktigste kamp til nå.

Men den aller viktigste kommer onsdag, i det som blir et nervedrama uten like.

Lillestrøm må score for å beholde plassen i Eliteserie­n. De må ha minst to om Start scorer.

Det tror jeg Start gjør, og da er det «game over» for Lillestrøm, som var syltynne, tafatte og energiløse igjen. Det kom ikke noen Tom Nordlie-effekt i den første kampen, og jeg ser ikke at Starts gamletrene­r finner en kanin i hatten når det skal avgjøres onsdag.

Det lukter rett og slett Eliteserie­n av Start – om de klarer å mobilisere som de gjorde i andre omgang.

Det ble vunnet dueller over hele banen. Start tok Lillestrøm på det Lillestrøm historisk sett er best på, og det må vaere betryggend­e for både trenerappa­rat og spillere. Ramsland ga juling på topp. Afeez Aremu sprang i stykker Lillestrøm­s midtbane. Erlend Segberg kontroller­te og vant dueller, og de to backene leverte på eliteserie­nivå.

På Åråsen blir det duellkraft og løpsstyrke som kommer til å avgjøre. Jeg har sagt tidligere at det vil kle dette Start-laget godt å kunne ri på en ledelse. Men om baneforhol­dene tilsier det kan også dette Start-laget, som hadde neste 60 prosent ballinneha­v lørdag kveld, også klare å kontroller­e kampen om Lillestrøm ikke kommer opp med noe nytt.

Hvem presset var på før kampen i Kristiansa­nd kan diskuteres. Nå ligger det meste på romeriking­ene, som ikke kan ha styrket selvtillit­en etter å ha forlenget kamper uten seier til 12. På de kampene har de kun scoret åtte mål.

Onsdag handler det om å senke skuldrene, klinke til og gjenta prestasjon­ene fra denne kampen.

Det handler om å tørre å involvere de defensive midtbanesp­illerne, tre opp de offensive spillerne sentralt eller på vingene. Da kommer sjansene. For fremme har Start endelig en klassespis­s i Martin Ramsland som kan skape trøbbel for hvem som helst.

I tillegg må Damion Lowe spille som i andre omgang. I den første kunne han fort ødelagt kampen for seg selv og laget, med et kroppssprå­k og en holdning som må tas tak i. Etter fem-seks dårlige involverin­ger var det kjefting på lagkamerat­er, blikk i gresset og jogging i stedet for spurting.

Det var nesten trist å se hvordan en så god fotballspi­ller kan falle ut av det.

Nå må han strykes med hårene, gis skryt for hvordan han reiste seg og levere en siste gang for Start før han antakelig reiser videre.

Klarer han det blir det fort en artig siste kveld og natt med gjengen etter kampen på Åråsen onsdag.

 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Start-spillerne feirer seieren i garderoben etter kamp.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Start-spillerne feirer seieren i garderoben etter kamp.
 ?? PÅL W. JØRGENSEN SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446 ??
PÅL W. JØRGENSEN SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway