Fædrelandsvennen

Bolighus naer tatt av ras

Søndag formiddag gikk det et jord- og steinras i Øykestøvei­en i Lyngdal. En familie på fire ble evakuert.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

– Det er dreier seg om et relativt stort ras. Dette har gått tett inntil et hus, som er bygd på en fylling. Og det er en støttemur og deler av denne fyllingen som har rast ut, sa operasjons­leder Jarl Nilsen i Agder politidist­rikt søndag ettermidda­g.

Ingen personer kom til skade eller er savnet i området der raset gikk. Da dette også er et turområde, rekvirerte politiet en søkshund for å utelukke at noen var tatt av raset.

– Vi satt inne i huset vårt, da vi ved nitiden søndag morgen, hørte et kraftig brak fra utsiden. Vi er litt i sjokk alle sammen, forteller huseier Øystein Staddeland.

SPERRET AV EIENDOMMEN

Familien på fire ble søndag evakuert fra huset sitt. Politiet har sperret av hele eiendommen helt opptil veien som går gjennom boligområd­et.

Øystein Staddeland forteller at familien har bodd i huset i 20 år. De har aldri tenkt at noe slikt kunne hende.

Han vet foreløpig ikke hva som nå skjer, og om det vil ta lang tid før de kan flytte tilbake til hjemmet sitt.

– Vi har fått med oss ut noen personlige eiendeler fra huset, så vi klarer oss. Foreløpig har vi flyttet inn hos svigermor som bor i naerheten, sier Øystein Staddeland.

Gjennom helga har det regnet mye i Lyngdal, og all nedbøren er trolig årsaken til at raset ble utløst.

– Mandag skal en geolog undersøke rasstedet. Før resultaten­e av disse undersøkel­sene foreligger er det umulig å si hva som skjer med huset vårt, sier Øystein Staddeland.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Her har mur og fylling rast ut helt inntil huset til Øystein Staddeland og familien.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Her har mur og fylling rast ut helt inntil huset til Øystein Staddeland og familien.
 ??  ?? Et hus som ligger 100 meter på nedsiden av rasstedet ble nesten truffet av stein- og jordmassen­e. Raset stanset en meter fra husveggen.
Et hus som ligger 100 meter på nedsiden av rasstedet ble nesten truffet av stein- og jordmassen­e. Raset stanset en meter fra husveggen.
 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Etter at familien som bodde der ble evakuert, sperret politiet av hele eiendommen i Øykjestøve­in 28 i Lyngdal.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Etter at familien som bodde der ble evakuert, sperret politiet av hele eiendommen i Øykjestøve­in 28 i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway