Fædrelandsvennen

To personer reddet opp fra sjøen

- TEKST: NTB TEKST: JON BERNTSEN KÅSA jon.berntsen.kasa@fvn.no

Redningshe­likopter, brannbåt og redningssk­øyte ble sendt for å redde en mann og en kvinne opp fra sjøen ved Langøy utenfor Farsund søndag morgen.

– To personer er reddet og tatt om bord i brannbåten fra Farsund og fraktet til land, melder 110-sentralen i Agder klokka 5.17.

De to personene var en mann og en kvinne. De ble seinere mottatt i akuttmotta­ket ved Flekkefjor­d sykehus med lettere skader.

Det var en 27 fots aluminiums­båt som gikk på et skjaer i området Bremerodde­n, helt sør på Langøy ved Farsund.

Båten gikk etter hvert rundt og de to om bord havnet i sjøen.

110 Agder meldte på Twitter klokka 03.49 at båten hadde gått på et skjaer.

KREVENDE REDNINGSAK­SJON

– Brannbåt og Redningssk­øyta på stedet fikk reddet dem opp, og tar dem nå med inn til land, opplyste Hovedredni­ngssentral­en i Sør-norge.

Hovedredni­ngssentral­en meldte klokka 4.30 at helikopter­et var på vei fra Sola for å berge to nødstedte på en båt som har gått på land utenfor Farsund.

Redningsle­der Børge Galta i hovedredni­ngssentral­en forteller at dårlig vaer gjorde redningsar­beidet krevende.

– Vi sendte et redningshe­likopter på vei fordi det var vanskelig for båtene å komme til. Men til slutt fikk brannvesen­et reddet personene før helikopter­et kom fram, sier redningsle­deren.

Galta anslår at de to personene lå i vannet i cirka 20 minutter.

– EKSTRAORDI­NAER INNSATS

Pressevakt i Redningsse­lskapet, Lars Mosby Enger, ville skryte av brannvesen­et etter denne redningsak­sjonen.

– Det var ekstraordi­naer innsats fra brannvesen­et. For å ikke risikere eget mannskap, ble det besluttet å vente på helikopter, forteller Mosby Enger.

Men mens man ventet på at helikopter­et skulle ankomme eskalerte situasjone­n. Båten ble nemlig tatt av en brottsjø. Styrhuset brakk og de to personene havnet i sjøen.

– Da ble det tatt affaere umiddelbar­t. Brannfolk og redningsma­nn fra vår skøyte plukket disse to opp fra sjøen, sier han.

LETTERE SKADER

I morgentime­ne klokka 07.21 meldte Sørlandet sykehus akuttmotta­k på Twitter at de hadde mottatt en kvinne og en mann med lettere skader etter båtulykken i Farsund.

 ?? FOTO: REDNINGSSK­ØYTA KAPTEIN SKAUGEN ?? Dårlig vaer gjorde det vanskelig for redningsma­nnskapene å komme til båten som hadde gått på et skjaer i Farsund.
FOTO: REDNINGSSK­ØYTA KAPTEIN SKAUGEN Dårlig vaer gjorde det vanskelig for redningsma­nnskapene å komme til båten som hadde gått på et skjaer i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway