Fædrelandsvennen

Letingen fortsetter etter savnet chilensk fly

- NTB

Det chilenske forsvaret opplyser at et militaert Hercules-fly med 38 mennesker om bord har styrtet på vei til landets største base i Antarktis.

og det chilenske flyvåpenet konkludere­r nå med at flyet har styrtet.

Det er satt i verk en stor leteaksjon, men det savnede flyets nødpeilesy­stem har ikke markert hvor det befinner seg. Ifølge general Eduardo Mosqueira, øverstkomm­anderende for Chiles fjerde flybrigade, kan systemet ha vaert ute av stand.

GODE FORHOLD

Ifølge det chilenske luftforsva­ret var det gode flyforhold i området der flyet forsvant, og det er derfor uklart hva som forårsaket ulykken.

Hercules-flyet hadde 21 passasjere­r og et mannskap på 17 fra flyvåpenet og fra haeren. Blant passasjere­ne var det flere forskere og ansatte som skulle utføre vedlikehol­dsarbeid ved Eduardo Freibasen, blant annet på en flytende drivstoffl­edning.

Basen ligger på King George Island, den største øya i øygruppa Sør-shetlandsø­yene, som ligger 120 km fra kysten av Antarktish­alvøya.

Havområdet der flyet forsvant, er stort og øde, med ett og annet isflak befolket av pingviner.

GAMMEL ARBEIDSHES­T

Letingen har så langt ikke gitt noen spor etter hva som kan ha skjedd med Hercules-flyet, eller hvor det styrtet.

De Usa-produserte Herculesfl­yene har fire turbopropm­otorer og har vaert trofaste arbeidshes­ter i en rekke lands forsvar siden 1950-tallet, også i Norge, som i dag har fire slike fly.

– Luftforsva­ret er kjent med nyheten om et savnet C-130 Hercules fly fra det chilenske luftforsva­ret, opplyser kommunikas­jonssjef Stine Barclay Gaasland i Luftforsva­ret til NTB.

– Luftforsva­ret bruker i dag Hercules C-130J Super Hercules, og våre fly er i drift som normalt, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway