Fædrelandsvennen

Drapssikte­t domfelt flere ganger for vold

- ERLEND OLSBU EIVIND KRISTENSEN

27. november i år ble 60-åringen dømt til fire måneders fengsel for vold og trusler. 13 dager etter ble samme mann pågrepet og siktet for drap.

kvinnen ut fra verandaen og drepe henne. Ifølge dommen tok han tak rundt halsen på kvinnen slik at hun ikke fikk puste. Etter hvert roet mannen seg og kvinnen klarte da å rømme fra leilighete­n.

MISHANDLIN­G

60-åringen erkjente i retten å ha slått kvinnen, men avviste at volden var så omfattende som kvinnen hevdet. Han ble ikke trodd av retten, som viste til at kvinnens synlige skader støttet hennes forklaring.

Tingretten fant det bevist at tiltalte ble aggressiv fordi han var «sjalu og sur fordi fornaermed­e ikke snakket til ham».

Retten slår fast at den omfattende volden ble utført uten foranledni­ng og «hadde karakter av mishandlin­g».

STAKK MED KNIV

I januar i år ble 60-åringen dømt til fire måneders fengsel for liknende forhold. Han ble da funnet skyldig i tre kroppskren­kelser, to trusler og et narkotikal­ovbrudd. Flere av voldshende­lsene mannen er dømt for har skjedd mens han har vaert ruset.

I 2004 fant tingretten det bevist at han stakk en bekjent med en kjøkkenkni­v to ganger. Det var sinne og irritasjon som utløste dette, men knivstikki­ngen ble av retten betegnet som uprovosert.

Hendelsen fant sted i hans egen leilighet og den nå drapssikte­de mannen ringte selv til AMK. Uten rask behandling hadde skadene vaert livstruend­e, kommer det fram av dommen.

For knivstikki­ngen fikk mannen ett års fengsel.

– Han var sjarmerend­e når han var edru, men når han var ruset ble han veldig temperamen­tsfull, sier en mann som kjenner siktede fra før. Han mener at siktede ble løslatt fra fengsel for en måned siden. Dette har ikke Faedreland­svennen fått bekreftet.

 ??  ?? Avdøde baeres ut fra åstedet tirsdag ettermidda­g.
Avdøde baeres ut fra åstedet tirsdag ettermidda­g.
 ??  ?? Politiet undersøker åstedet.
Politiet undersøker åstedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway