Fædrelandsvennen

Bitpro fusjonerer med Proximo

It-selskapet Bitpro fusjonerer med langt større og Christen Sveaaseide Proximo. Dagens Bitpro-sjef Trond Bjorvand blir administre­rende direktør.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Jeg kommer til å pendle. Ledelsen for it-virksomhet­en sitter i Kristiansa­nd, mens ledelsen for gamle Proximos kommunikas­jonstjenes­ter sitter i Bergen. Proximo har også folk i Oslo. Hvor det formelle hovedkonto­ret blir, er ikke avklart ennå, sier Trond Bjorvand.

Men okke som: Når kristiansa­ndsselskap­et Bitpro AS nå fusjonerer med langt større Proximo AS, er det Bitpro-navnet som videreføre­s og Trond Bjorvand blir administre­rende direktør.

– For oss har sam- og stordriftf­ordelene hovedfokus, og slik vil det vaere framover, poengterer Bjorvand.

Forrige gang Faedreland­svennen omtalte Bitpro, var i februar 2018. Da hadde Bitpro slått seg sammen med sin faglige kollega Enitro.

KOMPLETTER­E

Nå sitter drøyt 20 mennesker i Bitpro-lokalene på Tangen i Kristiansa­nd. Ifølge hovedeier Bjorvand utgjør de en svaert så stabil arbeidssto­kk og tilbyr sine rundt 150 kunder serverløsn­inger (datamaskin­kapasitet, red.anm.), forvaltnin­g av it-systemer med tilhørende support, samt it-ledelse - kall det gjerne «it-sjef til leie».

Proximo driver med noe ganske annet, men poenget er at de to selskapene kan kompletter­e hverandre.

– Proximo har røtter tilbake til Nextgentel, pioner i bredbåndma­rkedet da telemonopo­let ble opphevet. Da Christen Sveaas’ selskap Kistefos kjøpte Nextgentel tidligere i år og tok det av børs, ble Proximo skilt ut. Det driver med bredbånd, datakommun­ikasjon og telefoni til bedriftsma­rkedet og har over 11.000 kunder, forteller Trond Bjorvand.

ØKENDE AVSTAND

Bakgrunnen for fusjonside­en, som har vaert arbeidet med i ett års tid, er at dataserver­ne flyttes stadig lenger vekk fra brukerne og deres pc-er, laptop-er, smarttelef­oner og alt mulig annet som kjører programmer og genererer data.

– Koblingen skjer over internett, og da trengs transportk­apasitet og sikkerhet. Det sørger Proximo for. Når kobberkabl­ene slutter å fungere om ikke lenge, blir det enda mer fiber og trådløst, spår Bjorvand.

KOMBINERE KUNDER

Den virkelig store fusjonsgev­insten skal komme når Bitpros programvar­e og tjenester kan tilbys dagens Proximo-kunder via Proximos bredbåndlø­sninger, og vice versa: at dagens Bitpro-kunder tilbys bredbånd.

– Når vi har kommet oss fram i skoene og fått ting på plass, vil vi også se hva et større og proffere markedsapp­arat kan få til. Alene det at kundene kan begynne å utnytte muligheten­e i programmer som eksempelvi­s Office 365, i stedet for bare å skrape i overflaten, åpner store muligheter, kommentere­r Bjorvand.

Han legger til:

– Selskapene­s operative virksomhet går videre som normalt. En eventuell re-organiseri­ng av støttefunk­sjoner kommer vi tilbake til.

– Bitpro-eierne, som du er størst blant, får noe cash og aksjer i «Nye Bitpro» i fusjonen. Hva er «Gamle Bitpro» verdsatt til?

– Ha-ha, du vet svaret: Ingen kommentar! ler Trond Bjorvand.

– VI LIKTE BITPRO

Gunnar Jacobsen er investerin­gsdirektør i Kistefos og den som har holdt i trådene fra Kistefos-siden i fusjonen mellom Proximo og Bitpro. Da Faedreland­svennen spør ham (per e-post) om hvilke kvaliteter han ser hos Bitpro, som gjør at lille Bitpro får en så sentral rolle i forhold til langt større Proximo,

Bitpro AS og Proximo AS

Aksjene i det fusjonerte Bitpro AS vil bli eid med 15,2 prosent av dagens Bitpro-aksjonaere­r og med 84,8 prosent av Kistefos.

Bitpro startet opp i 2007 og har nå i overkant av 20 medarbeide­re med fagkompeta­nse innenfor nettverk, plattform og ulike skyløsning­er.

Med 79,1 prosent av aksjene har Trond Bjorvand vaert klart største eier. Han er også styremedle­m.

Daglig leder er Frode Vigebo Endresen, som også har en mindre aksjepost.

Styreleder er Tor Mørne. Ifølge Trond Bjorvand omsetter Bitpro for 47 millioner kroner i 2019, og får et ebitda på seks mill. (Ebitda er driftsresu­ltat før avog nedskrivin­ger, finanspost­er og skatter.)

Proximo har cirka 40 medarbeide­re med faglig fokus på nettverk/ tjenester samt Ip-telefoni og mobile løsninger.

Proximo er lokalisert med kontorer i Bergen og Oslo. svarer han slik:

«Svaret mitt på dette spørsmålet må vaere at vi har sett oss omkring etter et selskap som leverer skytjenest­er og at vi likte Bitpro på grunn av deres kompetanse og fokus på kommunikas­jonsløsnin­ger som passer godt sammen med Proximos virksomhet. Hovedmotiv­asjonen for transaksjo­nen fra Kistefos sin side er således å kunne tilby Proximos kunder et bredere spekter av tjenester.»

 ??  ?? Trond Bjorvand blir administre­rende direktør for det fusjonerte Bitpro.
Trond Bjorvand blir administre­rende direktør for det fusjonerte Bitpro.
 ??  ?? Bitpro har sitt eget lille datasenter. Her er gründer, hovedeier og styremedle­m Trond Bjorvand (t.v.) og administre­rende direktør Frode Vigebo Endresen mellom godt sikrede datamaskin­er.
Bitpro har sitt eget lille datasenter. Her er gründer, hovedeier og styremedle­m Trond Bjorvand (t.v.) og administre­rende direktør Frode Vigebo Endresen mellom godt sikrede datamaskin­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway