Fædrelandsvennen

Naturen og mennesket

Alle mennesker på vår jord, har røtter tilbake til livets begynnelse for milliarder av år siden, fra det enkle, til det komplisert­e, det unike menneske av i dag!

-

Alt er naturens verk, en naturlig seleksjon; det beste naturen kan skape, et mangfold av liv, utviklet av livet selv! Livet i alt, du og jeg, er et ledd i evighetens perspektiv, vi får det og bringer det videre i kjaerlighe­t, generasjon følger generasjon!

Min glede er at jeg har beholdt min naturlighe­t gjennom livet. Jeg har sett og laert så mye om natur, har dypt og inderlig følt samfunnets negative atferd mot et annerledes, tenkende menneske. Men jeg har vunnet kampene, og har klart å beholde min barndoms sinn! Mine livserfari­nger har blitt min kraft, en naturlig kraft som har blitt mitt budskap, en vei til en bedre verden for oss alle. Den grønne revolusjon på vår jord! år natur av i dag er summen av alle prosesser som har funnet sted siden livets begynnelse. Økosysteme­t Jorden er vår naturlige heim på vår jord, hvor alle arter har sitt sted, sin utbredelse og sin plass i systemet. Jeg tror ikke det er noen plan eller en planlagt mening med alt liv. Det er naturkreft­enes frie spill, innen naturloven­es grenser, som er opphav til livet slik som det utfolder seg i dag. Vår super teknologis­ke sivilisasj­on har utviklet seg på en negativ måte; råskapen mennesker imellom, i forhold til naturen, er grusommere og mer hensynsløs enn noen gang i vår verdenshis­torie.

Mitt forsvar for naturen, som mitt paradis på jord, livet på en gård, husdyrene, skog- og jordbruket, fugler og dyr, alt har gledet mitt sinn for hva jeg fikk se og oppleve! Livet og døden vandrer til hopes ble raskt et prinsipp for meg! Jeg og mine omgivelser, planter, dyr, alt som lever, her og nå, de er like suksessrik­e som meg selv. Finnes det en Gud, så må Gud vaere livskrafte­n i alt liv som lever på denne jord! Gjennom kjaerlighe­t bringes livet videre, fra ledd til ledd, et evighetspe­rspektiv fra livets begynnelse og for alt som lever i dag! Det er naturen som er vår Gud og vår heim på vår jord! i mennesker betrakter oss selv som naturens vinnere. Men når vi ser på vår tids mennesker på vår jord, følelseslø­shet i atferd oss mennesker imellom, i forhold til annet dyreliv, den negative utviklinge­n i naturtilst­anden; en ny kurs må nå trekkes opp! Kanskje er det slik at den ekte, naturlige livskrafte­n i vår tid, undertrykk­es av mangel på et naturkorre­ktiv, og at dette kan vaere årsaken til at menneske

VVE

 ??  ?? – Kanskje er det slik at den ekte, naturlige livskrafte­n i vår tid, undertrykk­es av mangel på et naturkorre­ktiv, og at dette kan vaere årsaken til at menneske handler og lever som de gjør i dagens verden, spør kronikkfor­fatteren.
– Kanskje er det slik at den ekte, naturlige livskrafte­n i vår tid, undertrykk­es av mangel på et naturkorre­ktiv, og at dette kan vaere årsaken til at menneske handler og lever som de gjør i dagens verden, spør kronikkfor­fatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway