Fædrelandsvennen

Sten Tønnes Hellvik til minne

- KJELL ARNESEN

Sten Tønnes Hellvik, født 1. april 1945, døde 24. november, bare 74 år gammel.

Det var med stor sorg vi mottok dette budskapet fra hans kjaere kone Karin.

Sten startet sin arbeidskar­riere som skipsmegle­r hos Johan G. Olsen i Kristiansa­nd. Etter mange år der, startet Sten opp sine egne selskaper innenfor flere sektorer med stor suksess, det siste han arbeidet med var prosjekter og samtaler med mange politikere for å skaffe unge grundere kapital til å starte egne prosjekter/selskaper.

Jeg har kjent Sten i 50 år. Vi møttes for første gang i London under studietide­n der, da Sten arbeidet på et skipsmegle­rkontor. Vi ble raskt bestevenne­r og etter en kort periode delte vi en liten leilighet.

Jeg hadde sett Sten en gang tidligere, det var da han spilte på presseland­slaget i fotball mot det norske landslaget på Ullevaal Stadion.

Sten var nok mest kjent for sin tid i IK Start, i perioden midten av 60-tallet til tidlig på 70-tallet. Han var blant de raskeste spillerne i landet og med sin fart på høyrevinge­n og sine presise innlegg la han opp til mange scoringer for Start. Han sto selv også for mange nettkjenni­nger.

Hans største interesse utenom sitt vanlige arbeide, var Hovden og Setesdal. Hans kunnskap om Setesdalen var fantastisk, hans historier og årstall for hva som hadde skjedd opp i dalen, var som en historiebo­k.

Vi møttes ofte på Hovden og vi reiste hvert år sammen med andre kamerater til Frankrike.

Stens sjenerøsit­et, hans gode humør og kommentare­r er noe vi alltid vil huske.

Hans kjaere kone Karin, deres sønn Sindre og hans kone, og deres tre flotte gutter vil nok kunne ta med seg svaert mange gode og hyggelige minner fremover.

Jeg vil takke Sten for alt han var for meg og alle hans andre venner, og jeg vil lyse fred over Sten sitt minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway