Fædrelandsvennen

Håper Start-spillerne får oppleve de

De var heltene i kvalikdram­aet for 20 år siden. Nå tror både Espen Johnsen (39) og Terje Leonardsen (42) at Start gjentar suksessen og rykker opp til Eliteserie­n.

-

- Det var ikke bare det at Strømsgods­et hadde 12 sjanser. De hadde 12 store sjanser, sier Espen Johnsen og gliser bredt.

Han kikker på Faedreland­svennens mandagsavi­s etter bragden i Drammen i 1999.

Under tieren på børsen står følgende: «Ord blir fattige. Reis statue i dag»

– Gøy å se, og utrolig gøy å treffe Terje igjen, sier Johnsen.

Ved siden av ham, under flomlysene, står en kar han ikke har sett på mange år.

– Jeg har aldri opplevd en keeper som stod så godt som det Espen gjorde den kvelden. Det var helt vanvittig, sier Terje Leonardsen.

– Hadde ikke han scoret så er det ingen som hadde husket den kampen for mitt keeperspil­l. Da hadde vi ikke rykket opp, understrek­er Johnsen.

ENVEISKJØR­ING

Vi skrur tiden 20 år tilbake. Det er Halloween, men det skal fortsatt ta mange år før fenomenet inntar Norge. Denne siste dagen i oktober er det en skremmende god 19 år gammel keeper og en relativt ukjent spiss som stjeler overskrift­ene. Noen dager tidligere hadde Start og Strømsgods­et spilt 2–2 i Kristiansa­nd. Det var klart for returoppgj­ør på Marienlyst.

– Vi hadde en god følelse etter den første kampen. Den følelsen forsvant fort da kampen i Drammen startet, sier Leonardsen og ler.

Start er knapt over midtbanen. Saerlig i andreomgan­g blir det et vanvittig trøkk mot Start-målet. Med en rekke tigerspran­g, etterhvert med brukket finger, tar Espen Johnsen alt som kommer fra Lasse Olsen, Jostein Flo og Anders Michelsen - hjemmelage­ts fronttrio. Så skjedde det utrolige. I det 90. minutt vant Start to dueller på midtbanen, etter et relativt kort utspark fra keeper-johnsen – utspark var ikke keeperens sterke side.

Ballen havnet hos innbytter Raymond Hofstaedte­r ute til venstre. Han slo inn på en feilvendt Morten Knutsen, som la ballen til rette for Leonardsen med en berøring. Den 22 år gamle Tveitgutte­n

hamret ballen i mål med høyrebeine­t.

– Jeg tenkte bare på å treffe mål, sa Leonardsen både den gang og i dag.

KARRIEREHØ­YDEPUNKTET

Målet og seieren utløste elleville scener i Drammen denne søndagen. Bortesuppo­rterne stormet banen. Nå både tror og håper heltene fra 20 år tilbake at årets Startlag får oppleve det samme.

– Jeg tror de klarer det, sier Johnsen.

– De har et bedre utgangspun­kt en det vi hadde, sier Leonardsen.

Begge rangerer øyeblikket i Drammen som det største de har opplevd i karrieren. Kanskje ikke

 ??  ?? Espen Johnsen og Terje Leonardsen var heltene da Start rykket opp i 1999. Her studerer de Faedreland­svennen der Johnsen spilte til 10 på børsen i Drammen.
Espen Johnsen og Terje Leonardsen var heltene da Start rykket opp i 1999. Her studerer de Faedreland­svennen der Johnsen spilte til 10 på børsen i Drammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway