Fædrelandsvennen

T samme som oss.

- TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no STEFFEN STENERSEN

så overrasken­de for Leonardsen som hadde hele sin toppfotbal­lkarriere i Start (kort låneopphol­d i Sandefjord) - i en tid der det var langt mellom høydepunkt­ene.

Johnsen har to seriemeste­rskap med Rosenborg og en drøss landskampe­r.

– Men dette var det største og gøyeste for meg. Det handler om tiden det skjedde på. Vi gikk fra en tilvaerels­e til en helt annen, med en lokal gjeng og et godt miljø. Jeg håper virkelige de som sitter i den Start-garderoben i dag får oppleve det samme som oss, for dette er helt spesielt og om mulig gøyere enn å vinne eliteserie­n, sier mannen som lørdag satt på Startbenke­n som lege, og fikk se dagens Start-lag skaffe seg et godt utgangspun­kt før nervedrama­et onsdag kveld.

– Start er i mine øyne et vel så godt lag som Lillestrøm, sier Johnsen.

– Hvem blir helten?

– Kanskje Espen må ta ned keeperhans­kene fra hylla, sier Leonardsen med et smil.

– Start har en meget god keeper. Jeg synes Jonas Deumeland har vaert lagets beste spiller i år. Det kan fort bli han, sier Johnsen.

Det var en Start-gjeng med selvtillit som reiste til Lillestrøm tirsdag.

Onsdag venter et høydramati­sk oppgjør mot Lillestrøm på Åråsen for Start. Vi loddet stemninga i Start-leiren dagen før dagen.

– Det er god stemning. Det er en positiv gjeng, sier Martin Ramsland.

Tirsdag ettermidda­g reiste laget østover. Onsdag venter Lillestrøm til en dramatisk kamp der alt står på spill.

Før kampen på Åråsen har Start ikke valgt å trene på gress, noe Ramsland ikke er bekymret for.

– Det har nok ikke så stor hensikt. Det hadde bare blitt den ene treninga i dag, og for min del er det ikke noe vits bare for en trening. Da kan man heller bli litt stiv og støl, sier Ramsland, som mener Start er gode nok til å vinne i Lillestrøm.

– Det kan godt vaere kampen blir 0-0, men vi ønsker å reise dit for å score og vinne, sier han.

Henrik Robstad leverte en meget god kamp i det første oppgjøret:

– Vi har øvd på småting. Det er detaljer i spillet vårt. Små justeringe­r. Så vet vi at de vil komme med noe nytt også, sier Robstad.

– Vi tar med oss seieren, så det er kanskje en liten fordel for oss. Vi kan ikke inn der og forsvare oss til uavgjort. Vi må fram i skoene og angripe, sier Robstad.

Start-trener Joey Hardarson liker det han ser fra laget sitt om dagen, og mener det er en gjeng med selvtillit som kommer.

– Vi skal ikke ditt og legge oss. Vi må tørre å vaere offensive i hodet. Så får vi se hvordan, men vi skal ha intensitet i spillet vårt offensivt og defensivt. Jeg tror publikum likte det de så, sier han.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway