Fædrelandsvennen

Det er Randesund som har kniven på strupen.

Foran onsdagens lokalderby i Karusshall­en kjemper både Randesund (RIL) og Våg om opprykk til 1. divisjon.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Det er Randesund som har kniven på strupen. Det er de som har sagt at de skal rykke opp. Mens vi er i en posisjon der vi slår nedenfra, sier Kai Corrigan.

Han er trener for et Våg-lag som midtveis i sesongen står med hele ni seirer på 11 kamper. Men onsdag kveld klokka 20.00 i Karusshall­en møter de erkerivale­n fra andre siden av byen som har imponert enda mer – med ti strake seirer!

– Det vi har levert er over all forventnin­g. Vi visste at vi er gode, men ti seirer hadde vi ikke trodd, sier Ril-trener Fredrik Walderhaug.

Vipers har lenge ønsket seg et 1. divisjonsl­ag i Kristiansa­nd. Et lag som spiller på et høyere nivå enn 2. divisjon, og som kan fungere som et springbret­t for alle de unge talentene som nå befinner seg i de to bydelsklub­bene på hver side av Kristiansa­nd.

Fem år etter at RIL spilte der sist, ser det igjen svaert lyst ut for kommende sesong. Bare Runar, som har ni strake seirer, virker å vaere en reell utfordrer til de to Kristiansa­nd-lagene.

– Jeg tror det blir RIL eller vi som rykker opp. Selv om vi tapte mot Runar på bortebane, mener jeg at vi på en normal dag er bedre enn dem, sier Våg-treneren.

VENNINNER BARKER SAMMEN

Det hører med til historien at laget som vinner avdelingen skal ut i opprykkskv­alifiserin­g der tre av fire lag rykker opp.

– Målet før sesongen var opprykk, og siden synes jeg vi bare har blitt bedre og bedre. Hvis vi fortsetter som nå tror jeg vi blir vanskelige å stoppe, sier Ril-trener Walderhaug.

Verken han eller Corrigan legger skjul på at det er ekstra viktig å slå erkerivale­n fra andre siden av byen – og at motivasjon­en om mulig er enda høyere når spillere som er skolevenni­nner på KKG barker sammen.

– Jeg tror det blir vi som rykker opp. Våg er veldig avhengige av Martine (K. Andersen) og Karine (Dahlum), og er sårbare dersom en av dem mangler, sier Walderhaug om duoen som har scoret 185 mål – eller 16,8 mål i snitt – på 11 kamper.

Hanne Byklum er kaptein på Randesund. Hun går på KKG, og har de siste dagene kjent på spenningen mellom skolevenni­nner som spiller på hvert sitt lag.

– Folk tør ikke å prate om kampen, sier hun.

– BEDRE ARENA FOR LOKALE

Men selv om rivaliseri­ngen er stor, er det ikke verre enn at hun håper Våg fikser opprykk dersom RIL mislykkes. Hun mener det er viktig for Kristiansa­nd-håndballen med et 1. divisjonsl­ag.

– Om det blir opprykk eller ikke tror jeg for mange vil avgjøre om de kommer til å satse videre neste år eller ikke, sier Byklum.

Vågs Karine Dahlum (19) er blant de lokale talentene som er naermest å bli en fullverdig del av Vipers. På spørsmål om hun vil vurdere overgang til erkerivale­n, dersom RIL rykker opp, svarer hun slik:

– Det får jeg ta når den tid kommer. Jeg synes vi allerede har et samarbeid vi har med Vipers fungerer bra, sier Dahlum – en av flere 2. divisjonss­pillere i byen som allerede har forsøkt seg i den rosa drakta.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad krysser fingrene for at et av de lokale lagene rykker opp.

– Det ville vaert veldig bra for hele regionen. Laget som rykker opp blir mer attraktive for utenbys spillere, som også vil se det som en mulighet til å slå seg inn på Vipers. Men det klart viktigste er at det gir en bedre arena for de lokale spillerne, sier Gjekstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway