Fædrelandsvennen

Har engasjert Elden i rettsstrid om netthets

John Christian Elden mener Steinar J. Olsen forsøker å bruke pengemakt i striden mot Tommy Sharif og omtaler saken som unødvendig ressursbru­k.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

«Det virker litt retthavers­k og et forsøk på å bruke pengemakt mot en som har gitt seg. Ut over det skal jeg ikke karakteris­ere en motpart», skriver John Christian Elden i en epost til Faedreland­svennen.

Han er engasjert som advokat i saken der Steinar J. Olsen har gått til sivilt søksmål mot Tommy Sharif. Sharif har kommet med en rekke beskyldnin­ger mot Steinar J. Olsen, men har senere beklaget og slettet innleggene.

Det at Olsen vil gå videre med saken, etter at Sharif har beklaget, omtaler altså Elden som retthavers­k.

«Sharif har akseptert kravet i søksmålet og godtatt å betale de 130.000 kronene de krever og som begge parter er enige om at skal gå til Amnesty Internatio­nal, en forening Sharif støtter med hele sitt hjerte», skriver Elden.

Steinar J. Olsen eier klesprodus­enten Stormberg der han også er styreleder. Påstandene fra Sharif dreier seg blant annet om at Olsen har syltet ned penger i Kina og at han har utnyttet Nav-systemet og mennesker med hull i CV. Han omtaler Olsen som en «kynisk og kald person».

Sharif har også oppsøkt Stormbergs kontor til tross for at han fikk klar beskjed om å la vaere.

Til slutt valgte Olsen å gå til sivilt søksmål for aerekrenke­lser. Hendelsen der Sharif oppsøkte Stormberg er under etterforsk­ning av Øst politidist­rikt og Sharif er kalt inn til avhør.

Sharif har senere beklaget det han har gjort i flere innlegg på sin egen side på Facebook.

«Jeg vet jeg har strukket strikket veldig langt og jeg er lei meg», skrev han 10. januar.

TAR SAKEN VIDERE

Steinar J. Olsen mener at selv om Sharif har beklaget oppførsele­n sin, er det flere prinsipiel­le grunner til at saken må prøves for rettssyste­met. Han viser til at netthets er et samfunnspr­oblem og at det er noe mange barn og unge sliter med.

«Det er derfor viktig at rettsvesen­et tar stilling til denne typen oppførsel. Det vil gjøre det vanskelig for andre å oppføre seg på samme måte som Sharif har gjort, og det vil vaere et klart signal om at det man foretar seg på sosiale medier kan få konsekvens­er ellers i livet», skriver han i en epost til Faedreland­svennen mandag kveld.

Han er kjent med at Elden har omtalt framgangsm­åten hans som retthavers­k og et forsøk på å bruke pengemakt mot Sharif.

«Det er ikke sammenheng mellom det Elden gir uttrykk for og måten Sharif oppfører seg på. Sharif har siden september i fjor hetset og spredt løgner om arbeidspla­ssen Stormberg og om meg, og han har ikke «gitt seg». Senest den siste uken har Sharif videreført netthetsin­gen og publisert usanne påstander», skriver Olsen.

Han legger til at det dreier seg om nye poster på ulike nettsider som vil bli lagt fram for retten.

RESSURSBRU­K

John Christian Elden har overfor NRK omtalt kravene fra Olsen som unødvendig ressursbru­k. Han er engasjert i den sivile saken, men har likevel denne kommentare­n til selve anmeldelse­n.

«Anmeldelse­n virker noe desperat og unødvendig som svar på et ordskifte, så jeg har mine tvil på om dette vil vaere noen prioritert sak fra politiets side», skriver han til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Tommy Sharif har engasjert advokat John Christian Elden etter at Steinar J. Olsen har gått til sivilt søksmål mot ham. Saken skal opp i Kristiansa­nd tingrett.
FOTO: NTB SCANPIX Tommy Sharif har engasjert advokat John Christian Elden etter at Steinar J. Olsen har gått til sivilt søksmål mot ham. Saken skal opp i Kristiansa­nd tingrett.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Tommy Sharif har kommet med beskyldnin­ger mot Steinar J. Olsen, men har senere beklaget og slettet innleggene.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Tommy Sharif har kommet med beskyldnin­ger mot Steinar J. Olsen, men har senere beklaget og slettet innleggene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway