Fædrelandsvennen

Ansatte må søke på jobbene på nytt

20 ansatte i Deli de Luca på Kjevik må søke på jobbene sine på nytt når et annet selskap overtar driften av kiosken og serveringe­n på flyplassen.

- TORBJØRN WITZØE

– Fordi dette ikke defineres som en virksomhet­soverdrage­lse må alle søke på jobbene på nytt. Dette innebaerer også at tariffavta­len vår og gode lønnsbetin­gelser ikke blir videreført.

Det sier en av de ansatte i flyplasski­osken og -serveringe­n på Kristiansa­nd lufthavn Kjevik. Av frykt for at hennes uttalelser skal bidra til at hun ikke får jobb hos den nye driveren, våger hun ikke stå fram med navn.

FLERE ANSATTE

Det er selskapet SSP som overtar driften av kiosker og serverings­steder på Kjevik. De bygger to nye kiosker og to nye serverings­steder som skal erstatte dagens tilbud. Totalt på flyplassen vil det da bli to kiosker, to serverings­steder samt en bar i utenlandsa­vdelingen.

SSP har annonsert etter 25 medarbeide­re på Finn, men ifølge Åste Haukvik som er direktør for forretning­sutvikling i SSP Norge vil de trenge rundt 30 medarbeide­re på fullog deltid til de ulike stillingen­e.

– Vi har hatt et informasjo­nsmøte med alle dagens ansatte, og oppfordret alle til å søke på de utlyste stillingen­e. Årsaken til at de må søke på jobbene på nytt, er at vi etablerer et helt nytt konsept med større vekt på servering. Vi tar også i bruk helt nye arealer på flyplassen til servering, sier Åste Haukvik som er direktør for forretning­sutvikling i SSP Norge.

Hun sier de virkelig gleder seg til å starte opp serveringe­n på Kristiansa­nd lufthavn Kjevik.

KONTRAKT FOR SJU ÅR

Selskapet skal etter planen overta kiosk og serveringe­n på flyplassen 1. mars. Da starter SSP ombygging som de håper ha ferdig innen juni. Etter at SSP vant anbudsrund­en som Avinor lyste ut, får selskapet enerett til kiosksalg og servering på flyplassen i sju år.

SSP er et internasjo­nalt selskap med hovedkonto­r i London. Selskapet driver catering og detaljhand­el på over 125 flyplasser og 270 jernbanest­asjoner over hele verden. I Norge har SSP naermere 2000 ansatte fordelt på 80 utsalgsste­der og er blant annet represente­rt på 16 flyplasser og 3 jernbanest­asjoner.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Fra 1. mars overtar SSP Norge kiosk- og serverings­virksomhet­en ved Kristiansa­nd lufthavn Kjevik. I dag er det Deli de Luca som driver kioskene.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Fra 1. mars overtar SSP Norge kiosk- og serverings­virksomhet­en ved Kristiansa­nd lufthavn Kjevik. I dag er det Deli de Luca som driver kioskene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway