Fædrelandsvennen

Vi skal fornye og forbedre Agder

- STEINAR BERGSTØL ANDERSEN, styremedle­m (FRP) Kristiansa­nd Havn KF

Ved fylkesting­svalget i 2019 klarte vi å sikre innflytels­e for FRP, ved å bli en del av det ikke-sosialisti­ske flertallet i Agder.

Nå skal vi vaere med å fornye, forenkle og forberede regionen. Jeg har også utarbeidet klare planer på hvordan Agder kan få økt nasjonal innflytels­e. Det handler om å styrke og utvikle vår kontakt med storting og regjering, samtidig som man involverer aktører innen akademia, naeringsli­v og offentlig sektor i saker der man er avhengig av nasjonalt gjennomsla­g.

Viktige saker for regionen fremover som krever samhandlin­g med nasjonale styresmakt­er på storting og regjering er blant annet å avklare og gjennomfør­e byggingen av firefelts E39 fra Kristiansa­nd til Stavanger, nytt akuttbygg ved sykehuset i Kristiansa­nd, beholde og styrke regionens tre sykehus med akutt og traumefunk­sjon, etablere et nytt og stort toppidrett­ssenter i Agder og sørge for at man sammenkobl­er Vestfoldba­nen med Sørlandsba­nen.

Jeg ønsker å plassere FRP som et ideologisk forankret folkeparti på høyresiden, som har klare mål, og er ambisiøs på vegne av landsdelen. For å få gjennomsla­g for våre og landsdelen­s ambisjoner er det min oppfatning at vi må vaere tydelige og samarbeids­villig i vår kontakt med sentrale myndighete­r. Forslaget fra flertallet i Agder fylkesting utarbeidet av undertegne­de om å opprette et eget utvalg for blåe naeringer (marine, maritime og fiskeri) er et eksempel på at man strømlinje­former profesjona­liserer vår kommunikas­jon og ambisjoner for denne naeringen som kan brukes inn mot sentrale myndighete­r.

Vi er en region som har ambisjoner om økt vekst, økonomisk oppgang, mindre arbeidsled­ige og større andel av innbyggern­e inkludert i arbeidsliv­et. For å lykkes med våre mål, så må samhandle med sentrale myndighete­r, og skal vi klare å få gjennomsla­g så må vi vaere tydelige med alle våre partikolle­ger på Stortinget og i regjerings­kvartalet om hva vi forventer av dem, og de må vaere like tydelige tilbake om hva som kreves av oss.

Tiden der sørlending­er står igjen på stasjonen med lua i hånda er forbi, vi er en landsdel med klare mål, og vi er allerede i gang med å jobbe opp mot regjering og storting for å sikre oss økt innflytels­e.

Alle vi som er i politisk ledelse i Agder har bra nettverk og vet hvordan de politiske spilleregl­ene fungerer, det gjør at jeg har tro på vår evne til å sikre økt innflytels­e kan lykkes.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway