Fædrelandsvennen

Start interesser­t i ettertrakt­et 19-åring

- PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN STEFFEN STENERSEN

Mye tyder på at Ole Didrik Blomberg (19) blir solgt til en eliteserie­klubb. Start bekrefter interesse.

– En spennende spiller. Vi vet om han, og hva han kan bidra med. Så er vi en av ganske mange klubber som er klar over han og hans kvaliteter, sa Start-trener Joey Hardarson til Faedreland­svennen etter Starts første trening mandag.

Talentet han snakker om heter Ole Didrik Blomberg. En 19-åring som presterte godt for Åsane i fjorårets sesong.

Laget rykket opp til 1. divisjon etter å ha slått ut Notodden i kvalifiser­ing. Blomberg ble tatt ut på årets lag i 2. divisjon 2019.

Allsidighe­t, fart, teknikk og en presis høyrefot skal vaere styrkene til mannen som har spilt både høyreback og høyrekant i Bergen-klubben.

Slik Faedreland­svennen forstår det er det mest sannsynlig at Blomberg selges nå, for så å bli utlånt til Åsane i vår. Brann og Start er to av klubbene som ønsker seg spilleren.

– Det er sant at det er interesse for meg, men slik det ser ut nå kommer jeg til å vaere i Åsane ihvertfall frem til sommeren, sier spilleren selv til Faedreland­svennen.

– Hva tenker du om interessen fra Start?

– Veldig spennende. For meg handler det om utvikling og etter hvert å gå til en klubb der jeg får spille, svarer Blomberg, som spilte for Gneist på nivå fem i 2018. Før det var han i ungdomsavd­elingen i Brann.

I høst ble han tatt ut på U20landsla­get, men måtte melde forfall på grunn av skade.

– Dette er en spiller som har vekket interesse fra flere eliteserie­klubber. Det var fjorårets komet hos oss, sier Gorm Natlandsmy­r, daglig leder i Åsane, som forteller at Blomberg fikk internpris­en «årets mest fremgangsr­ike» etter sesongslut­t.

Agent Stig Lillejord bekrefter at Start er en av mange klubber som er på Blomberg.

– Dette vil vaere en veldig viktig overgang for Ole Didrik. Skal det passe så må det ligge en helhetlig tanke bak det. Han kan ikke gå til en klubb bare for å sitte på benken, sier Lillejord.

Han vil ikke kommentere hvilke andre klubber som er interesser­t i backen.

 ?? FOTO: PAUL S. AMUNDSEN ?? Ole Didrik Blomberg med ryggen til, i seriekamp mot Mjølner i fjor høst.
FOTO: PAUL S. AMUNDSEN Ole Didrik Blomberg med ryggen til, i seriekamp mot Mjølner i fjor høst.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway