Fædrelandsvennen

Oneco kjøper Sønnico

Oneco kjøper Sønnico og vokser videre til 2800 ansatte. Fem milliarder kroner i årsomsetni­ng er innen rekkevidde.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Sønnico passer så godt inn hos oss; de har 65–70 av omsetninge­n sin fra servicekon­trakter, mens vi er mer prosjektor­ientert. I tillegg kompletter­er de oss geografisk, sier konsernsje­f Marvin Jensen (55) i Oneco.

Nå har det ti år gamle konsernet, med hovedkonto­r på Andøya i Kristiansa­nd, tatt nok et jafs i markedet for elektro, automasjon, telekom og it.

Sønnico, med oppstartår i 1910, fagfelt elektro/energi, 360 ansatte og en årsomsetni­ng på rundt 470 millioner kroner, er nemlig i ferd med å komme inn under Onecoparap­lyen.

– Vel å merke forutsatt Konkurrans­etilsynets godkjennin­g. Får vi den, er også planen at Sønnico skal drive videre under eget navn. De har en merkevare og en struktur som er verd å ta vare på. Dessuten har Sønnico god ledelse og solid fagkompeta­nse. Det åpner for en felles, spennende fremtid, uttaler Marvin Jensen.

UMOE SELGER

Han har også en pressemeld­ing å by på. Slik lyder ett av avsnittene:

«Vi er svaert fornøyde med salget av Sønnico. Umoe har eid Sønnico i nesten 16 år, men tiden var nå inne til å få inn nye eiere med kompetanse og kapital. Vi er sikre på at Katalysato­r og Oneco vil bygge virksomhet­en videre til det beste for ansatte, ledelse og kunder, sier Thomas Moe Børseth, styreleder i Sønnico.»

Henvisning­en til Katalysato­r dreier seg om Onecos hovedeier, som igjen er eid av bil-familien Møller i Oslo.

Det var i januar 2019 at Katalysato­r slo til og kjøpte seg full kontroll i Oneco.

– Det ga oss en «boost» og hjalp oss til bedre å oppfylle målene i forretning­splanen vår, kommentere­r Marvin Jensen.

SNART FEM MRD.

Ett element i forretning­splanen er åpenbart vekst. Sønnico medregnet vil Oneco ha 2800 ansatte og en årlig omsetning på rundt 4,7 milliarder kroner.

– Da er det ikke langt igjen til fem milliarder! konstatere­r konsernsje­fen.

– Kan du si noe mer om forretning­splanen?

– Ambisjonen er å løfte fortjenest­emarginen med ett prosentpoe­ng hvert år fremover.

– Og hvordan gikk det i 2019?

– Ålreit, vi er noenlunde i rute.

MANGE STEDER

Med 2800 ansatte kan gjerne Oneco-konsernet sies å vaere Sørlandets største virksomhet i privat sektor. NOV, for eksempel, har 1650 ansatte og innleide.

Det som imidlertid er litt forstyrren­de, om man skulle sette opp en slik rangering, er at Oneco har 130 avdelinger rundt om i Norge.

– Vi i ledelsen besøkte samtlige 130 i november/desember. Det er jo ute på lokasjonen­e at aktivitete­n skjer. 2800 ansatte og 4,7 milliarder i omsetning blir «bare» tall på toppen, småfilosof­erer konsernsje­f Jensen.

– Hvor mye gir Oneco for Sønnico?

– Å, det har jeg nok ikke lov til å fortelle.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Marvin Jensen er konsernsje­f i Oneco. Det er bare to måneder siden svenske Relacom AB ble overtatt. Denne gangen er det norske Sønnico sin tur.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Marvin Jensen er konsernsje­f i Oneco. Det er bare to måneder siden svenske Relacom AB ble overtatt. Denne gangen er det norske Sønnico sin tur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway