Fædrelandsvennen

Vipers tror de slår tilbake mot Nordens beste lag

Etter tre strake tap i Champions League har Vipers kniven på strupen. Motstander Esbjerg har overtatt tronen som Nordens beste lag.

-

KRISTIANSA­ND

Søndag spiller Vipers borte mot Esbjerg i kampen som kan vise seg å bli helt avgjørende for om rosatrøyen­e kan nå kvartfinal­e eller ikke. Selv om de skal spille hjemme mot Rostov-don og borte mot Bucuresti etter det.

– Det er vanskelig å si hvor mange poeng til vi trenger, men sannsynlig­vis fire, så dette er en viktig kamp. Men jeg tror det blir enda viktigere å slå Rostov hjemme og Bucuresti borte. Men det blir matematikk, sier trener Ole Gustav Gjekstad.

– MULIG VI TRENGER FEM POENG

Men etter tre strake tap ser ikke tabellsitu­asjonen lenger lystelig ut for rosatrøyen­e, og med maks utur i de andre kampene kan det vaere at de må ha poeng også mot Esbjerg.

– Det kan vaere vi trenger fem poeng for å gå videre, sier Gjekstad.

I så måte passer det svaert dårlig at skadene fortsatt florerer i Vipers. Esbjerg slo Vipers 35-31 i det omvendte oppgjøret i Aquarama, og har like mange poeng som Metz og Rostov-don i kampen om gruppeseie­ren. De er i en voldsom flyt, og har vippet Vipers ned fra tronen som Nordens beste lag.

Gjekstads vet at sørlending­ene står foran en formidabel oppgave i Danmark, men slår tilbake mot dem som mener Vipers lider under manglende optimisme foran kampen.

– Det spiller ingen rolle om man reiser full av optimisme så lenge det er prestasjon­en på banen som avgjør. Man vinner ikke kamper på følelser, påpeker Viperstren­eren.

Han ga Faedreland­svennen svar på tiltale da vi lurte på hvordan Vipers skulle mobilisere tro og optimisme etter tre tap og uten flere nøkkelspil­lere på banen.

– HAR HEVET FORSVARSSP­ILLET

– Hva taler for at det blir seier?

– Vi har vist før at vi kan vinne borte selv om vi ikke er favoritter, sier Gjekstad.

Det soleklare eksemplet var i forrige sesongs Champions League hvor Vipers kom skjevt ut, men slo hardt tilbake da de slo stjernelag­et Bucuresti 31-26 borte.

Heidi Løke har vaert ute en vinterdag eller ti før, og peker på at Vipers har fått langt bedre sving på

❞ Det spiller ingen rolle om man reiser full av optimisme så lenge det er prestasjon­en på banen som avgjør. Man vinner ikke kamper på følelser.

OLE GUSTAV GJEKSTAD, Viperstren­er

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? – Vi har veldig tro på at vi kan klare dette, sier Heidi Løke foran den viktige bortekampe­n mot Esbjerg søndag. Her er hun sammen med Marta Tomac på fredagens trening i Aquarama.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN – Vi har veldig tro på at vi kan klare dette, sier Heidi Løke foran den viktige bortekampe­n mot Esbjerg søndag. Her er hun sammen med Marta Tomac på fredagens trening i Aquarama.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway