Fædrelandsvennen

– Ekstraordi­naert vanskelig

- VILJAM BRODAHL

Aleksandr Bolsjunov (23) har sammenlagt­seieren i Ski Tour i sin hule hånd. De norske gutta har liten tro på seier på hjemmebane.

De norske langrennsg­utta tok en rolig formiddags­økt i går i de solfylte løypene i Granåsen, Trondheims vinteridre­ttsparadis.

Lørdag går startskudd­et for den neste konkurrans­en under Ski Tour. Da er det sprint på programmet, før alt skal avgjøres med 30 kilometer jaktstart dagen etterpå.

De neste dagene må det naermest skje et under ifølge flere av hovedperso­nene selv, dersom Norge skal klare å hamle opp med sammenlagt­lederen Aleksandr Bolsjunov. Russeren leder med ett minutt og fem sekunder ned til Pål Golberg på andreplass.

– Er det realistisk å ta igjen Bolsjunov?

– Nei, ikke på søndag. Vi tar dagen i morgen, så håper jeg at utgangspun­ktet er godt nok til å ta andreplass­en sammenlagt, svarer Golberg kontant.

Golberg har levert en strålende Ski Tour så langt. 29-åringen vant den andre etappen, men tapte verdifull tid på torsdagens 34 kilometer.

– Jeg hadde et mål om å kjempe om pallen. Det har jeg gjort så langt, sier han.

Landslagst­rener Eirik Myhr Nossum er optimist, men samtidig realist. Han ser ingen som helst mulighet til å kunne frarøve Bolsjunov sammenlagt­seieren.

– Det er ekstraordi­naert vanskelig, sier han, før han utdyper:

– Det er egentlig bare Pål som er der oppe. Han er avhengig av å ta godt over minuttet på ham (på sprinten), for på en tremil kan du ikke ta han med mye. Han er potensiell den beste på den distansen. Vi tenker ikke noe saerlig på sammenlagt­stillingen, innrømmer han.

I sammendrag­et er det tettpakket med nordmenn. På de seks plassene bak Bolsjunov, er samtlige norske. Johannes Høsflot Klaebo, som åpnet touren tungt, har tatt seg opp til en 10. plass. Han bor kun en kort spasertur fra løypene i Granåsen.

– Jeg får prøve å kjempe i toppen, så får vi se, forteller Klaebo.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Pål Golberg spurtslo Aleksandr Bolsjunov på den andre etappen i Ski Tour.
FOTO: NTB SCANPIX Pål Golberg spurtslo Aleksandr Bolsjunov på den andre etappen i Ski Tour.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway