Fædrelandsvennen

Skal det bli plass til alle?

AP, Frp og SV vil endre måten vi skal tenke om mennesker på. De skriver:

- ODD HELGE OLSEN, NVIO Kristiansa­nd LISAN GJENDEM, sekretaer for 17. maiutvalge­t TORE LØVLAND, arrangemen­tskoordina­tor Kristiansa­nd kommune STEIN OLSSON

● I samarbeid med Veteranfor­eningen (NVIO) har Kristiansa­nd kommune bestemt å flytte alle markeringe­r som har med 2. verdenskri­g å gjøre fra 17. til 8. mai. Dette gjelder flere monumenter rundt om i kommunen, også det ved Oddernes kirke.

I 2020 hadde vi store planer for markeringe­n 8. mai, men som alle vet, gjorde en «usynlig» fiende det umulig å gjennomfør­e slike arrangemen­ter. I stedet ble samtlige kransenedl­eggelser filmet, og sendt direkte på kommunens hjemmeside samt Facebook. Faedreland­svennen hadde også en egen sending denne dagen, blant annet med salutterin­gen fra Odderøya og intervjuer med forskjelli­ge gjester.

Siden man nå «flytter» markeringe­ne av kommunens krigsminne­smerker fra 17. til 8. mai, så vil det ikke bli noen taler eller musikkinns­lag på disse minnesmerk­ene på nasjonalda­gen. Imidlertid vil 17. maiutvalge­t fortsatt sørge for at det legges ned en krans på disse minnesmerk­ene denne dagen, noe som også ble gjort under årets 17. mai.

● «Flertallet ser det som et moralsk ansvar å bidra til at mennesker kan bli født uten kjent fare for alvorlige diagnoser som ofte også medfører korte livsløp».

Dette er jo oppskrifte­n på et iskaldt samfunn. Måtte Gud forby (noe jeg tror han gjør). Uavhengig av resultatet av Stortinget­s avstemning er det viktig å ha denne uttalelsen fra de tre partiene klart for seg. Det sies i klartekst at det er en oppgave for staten å flytte helsemilli­oner fra behandling av syke, over til aktiv leting etter barn med kromosomfe­il (les: Downs syndrom). Utfallet av dette er naermest gitt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway