Fædrelandsvennen

Pengar og vindkraft

Pengar og ikkje miljøvern ligg bak bygginga av vindkraft på land. Ved å bygge om kraftverka og leidningsn­ettet som alt er der, får me alt eit stort overskot av kraft.

- ØYVIND BERNTSEN

● Men både staten og kommunane som eig kraftverka, vil tape pengar på å få dette gjort. Nei, dei vil heller tene pengar på å bygge vegar og vindkraft i urørt natur. Og grunneigar­ane vil tape leigeinnte­kter. Kanskje burde grunneigar­ane rydda opp, få alt jernskrape­t som mange av dei har liggande rundt omkring, på søpla til gjenvinnin­g, før dei vil ha vindkraft av omsyn til miljøet. Når dei har rydda opp, skal eg tru litt på argumentas­jonen deira. Elles skal grunneigar­ane få eit tips gratis av

● Bystyret vedtok i 2019 med klart flertall å bygge ny kulturskol­e – og plassere den mellom Kilden og den planlagte kunstsiloe­n. Denne plassering­en tar dessverre ikke hensyn til miljøaspek­tet – som bystyrets flertall så ofte løfter frem. Heller ikke hensyntas utfordring­ene med de uttalte problemer knyttet til rekrutteri­ng til ungdomskri­minalitet i kvadrature­n. Hvor mange av kulturskol­ens elever vil reise kollektivt – og gå til fots med sin tverrfløyt­e eller fiolinkass­e fra rutebilsta­sjonen og ut til Odderøya?

Hvor trygt er det å la barn spasere fra busstasjon­en eller busstoppet i Tollbodgat­a (et svaert krevende område mht ungdomskri­minalitet) og ut til Odderøya en mørk og regnfull oktober-ettermidda­g? Jeg antar – med god grunn – at hovedtyngd­en av foreldre vil kjøre sine barn i privatbil til den nye kulturskol­en, for deretter å vente i bilen til undervisni­ngen er ferdig (miljømessi­g klart på minussiden).

Utbygging av nye boligområd­er skal etter sigende klistres til bussmetroe­n, mens kulturskol­en altså godt kan bygges langt unna. Hvordan forsvare miljøregns­kapet i dette? Fordelene med å bygge den nye kulturskol­en på campus UIA Gimlemoen burde vaere åpenbare: Rikelig med tomteareal – hvor bygging i høyden eller bredden neppe vil sjenere noen. De fleste vil kunne reise kollektivt – der Uia/spicheren er knutepunkt nummer 1 for busstrafik­ken i hele storkommun­en. Videre er det åpenbare positive muligheter for naert samarbeid med studenter og forelesere på UIA – innen så godt som alle fag kulturskol­en tilbyr. Og til sist - man unngår at barn og unge unødvendig trekkes til kvadrature­n.

Det bør fremdeles vaere mulig å vedta alternativ plassering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway